joi, iulie 9, 2020

Trebuie să ne temem de vrăji sau nu? Pot ele să ne influenţeze soarta? Acreditarea diavolului de către om cunoaşte forme diverse, de la blesteme iraţionale pînă la ritualuri de invocare a puterii demonice şi trimiterea ei asupra altor oameni.

Auzim de preoţi care fac rugăciuni de dezlegare, rugăciuni de exorcizare.

DIAVOLUL există şi o primă dovadă a acestui fapt este răul din lume, potrivit creştinortodox.ro

Citește și:

Aşa cum reiese însă din Scriptură, chiar din cazul Evei, diavolul nu poate interacţiona cu noi fără acceptul nostru. Deoarece omul este chip şi asemănare a lui Dumnezeu, el este înzestrat cu puteri şi posibilităţi pe care nici o altă făptură nu le are.

Înţelepciunea şi priceperea omului se manifestă nu doar în lucrurile exterioare, ci a căpătat şi puterea de a vedea lucrurile spirituale şi chiar de a lega şi dezlega pe pămînt la fel ca în cer…

Citește și:

A fost iniţiat în vrăjitorie de vârsta de 3 ani chiar de tatăl său, în Tibet. A ajuns la gradul al 11-lea de vrăjitorie, din 12, care este cel mai înalt.

Ajuns în Suedia la vârsta de 16 ani, tînărul s-a întâlnit cu un preot ortodox extrem de evlavios. Şi a început vrăjitorul să se laude cu puterea lui…

A chemat o căpetenie a diavolilor, pe nume Mina, şi i-a spus: „Vreau apă”. Atunci un pahar s-a ridicat şi s-a dus singur la robinet. Robinetul s-a umplut, a trecut prin uşa de sticlă închisă şi a venit la vrăjitor, care l-a băut.

Citește și:

Apoi i-a arătat preotului toată lumea, cerul, stelele, după care l-a întrebat pe acesta de ce nu face şi el semne.

Dumnezeul meu este smerit, a spus preotul, care i-a dat o cruce să o ţină în mână. La îndemnat apoi să facă din nou semne.

Vrăjitorul l-a chemat întâi pe Mina, căpetenia diavolilor, dar tremura şi n-a îndrăznit să se apropie. Satana, văzând crucea, a făcut la fel.

Supărat, vrăjitorul i-a spus atunci Satanei:  „Acum am înţeles, puterea ta cea mare nu este decât o mare slăbiciune”.

Tânărul a plecat apoi din Suedia şi s-a dus la Ierusalim, unde a văzut Sfânta Lumină, iar de acolo în America, unde i-a ocărât pe sataniştii pe care îi cunoscuse şi a încercat să îi convingă să îşi schimbe viața.

Nedreptăţit de mic copil, acesta a fost ajutat astfel de Dumnezeu într-un chip minunat. Astfel, Dumnezeu l-a făcut cel mai bun propovăduitor al Său.

Din Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovniceşti, Vol. III – Nevoința duhovnicească

Parteneri