Sari la conținut

Una dintre cele mai dureroase afecțiuni, declanșată de consumul cărnii. Iată care este boala consumatorilor de carne

când consumi carne

Din cuprinsul articolului

Consumul excesiv de carne roșie poate declanșa apariția unei afecțiuni dureroase. Aceasta era numită și boala oamenilor bogați, deoarece era frecventă în rândul oamenilor care aveau bani să cumpere carne și fructe de mare.

Carnea roșie, în special cea de vânat, joacă un rol important în apariția gutei, o boală dureroasă, greu de tratat.

Guta este o formă dureroasă de artrită și, se pare, este declanșată de consumul cărnii roșii, care conține multe purine.

Guta, boala consumatorilor de carne

În prezent, guta afectează multă persoane, mai ales bărbaţii, şi este asociată cu regimul alimentar al unei persoane, caracterizat de consumul excesiv de carne, fructe de mare şi alcool. Pe lângă tratamentul medicamentos, în gută este foarte importantă respectarea unui regim alimentar.

”Excesul de purine şi pirimidine rezultate prin metabolismul cărnii la anumiţi oameni cu anumite defecte genetice determină depozite de acid uric care se pun şi intră ca nisipul în balamale şi te dor încheieturile de te dor capacele şi tot ca nisipul strică şi rinichiul în timp.

În momentul în care apare perioada dureroasă, apoi asta e musai, se tratează, nu poţi să treci peste şi tratamentul este antiinflamator, pentru că în momentul în care nu te mai doare, să poţi să trăieşti cu tratament uricusuric care elimina acidul uric din organism.” a explicat doctorul Doru Negru, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice la Digi24.

Crizele de gută pot apărea o dată la câţiva ani sau de mai multe ori pe lună, în funcţie de stadiul bolii, dar şi de alimentaţia pacientului.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel