Sari la conținut

Una dintre cele mai puternice rețele de farmacii dispare din România

antibioticele care pot fi eliberate din farmacie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
antibiotice care pot fi eliberate din farmacie fără rețetă

Un lanț de farmacii care ajunsese să aibă 93 de unităţi în Capitală, fiind una dintre cele mai puternice din Bucureşti, va dispărea. Este vorba de farmciile Belladonna. Acestea au fost preluate de rețeaua de farmacii Beneva, controlat de Bogdan Pavel, care deține și grupul distribuitor de medicamente Pharmnet.

Bogdan Pavel confirmă că a început preluarea sub brand propriu a unei rețele de farmacii renumite. Schimbarea de brand a început să fie operată începând cu luna decembrie 2022 și este în derulare.

Farmaciile Belladonna, înlocuite de Beneva

Astfel, brandul de farmacii Beneva a început să înlocuiască unităţile Belladonna, după ce în 2019 reţeaua de farmacii creată de familia Gheorghiţă a fost cumpărată de Pharma 1 Health Concept, o companie deţinută indirect de mai mulţi acţionari, notează Ziarul Financiar. O parte din farmaciile Belladonna fuseseră preluate de grupul ceh Penta, proprietarul Dr.Max.

Lanţul de farmacii Belladonna, controlat de antre­prenorii români Florin şi Alina Gheorghiţă, a apărut la începutul anilor 2000, fiind o afacere antreprenorială românească. În aproape două decenii, aceștia au dus brandul Belladonna la 93 de unităţi în Capitală, fiind una dintre cele mai puternice reţele din Bucureşti.

Prima tranzacţie realizată de cei care au condus farmaciile Belladonna a fost către Sensiblu, la începutul lui 2019, când au vândut 46 de unităţi.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: