Sari la conținut

Undă verde pentru plata sporurilor COVID pentru cadrele medicale din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea art. 7 alin. (1) din Legea nr. 56/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19.

Actul normativ stabileşte ca sporul de până la 30% acordat personalului medical care execută, conduce sau coordonează misiuni şi sarcini de serviciu în condiţii de pericol deosebit pe perioada stării de urgenţă şi 3 luni după încetarea acesteia să fie suportat din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate prin bugetul de stat.

Medicii și rezidenții care fac gărzi vor primi indemnizații
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Astfel, personalul medical care participă la acţiuni medicale împotriva COVID-19 care „execută, conduce sau coordonează misiuni şi sarcini de serviciu în condiţii de pericol deosebit beneficiază, pe perioada stării de urgenţă, instituită astfel prin decret, precum şi pentru o perioadă de 3 luni de la data încetării stării de urgenţă, de un spor de până la 30%, calculat la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie, suportat din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate prin bugetul de stat”, potrivit legii promulgate de către şeful statului, informează News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai semnat, miercuri, decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului în domeniul securităţii sociale între România şi Statele Unite ale Americii, semnat la Bucureşti, la 23 martie 2023.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: