duminică, iunie 13, 2021

Unde se infectează cei mai mulți. Italienii consideră că locul unde se infectează cei mai mulți cu coronavirus e transportul în comun. 

Pe perioada verii, când ratele de infectare erau încă reduse,

guvernul a impus ca autobuzele şi garniturile de metrou să funcţioneze la o capacitate de maximum 80%. Cu toate acestea, nu se fac suficiente controale pentru a impune respectarea acestei limite, pe care experţii o consideră oricum prea permisivă, scrie agerpres.ro.

”Optzeci la sută este prea mult. Câteodată este imposibilă păstrarea unei distanţe de siguranţă” de cel puţin un metru între pasageri, a precizat, pentru Reuters, Massimo Andreoni, profesor de boli infecţioase la Universitatea Tor Vergata din Roma.

Unde se infectează cei mai mulți

Prim ministrul Giuseppe Conte a declarat

săptămâna aceasta că este de părere că transportul public este ”mai presus de toate” un spaţiu în care circulă infecţia.

Cu toate acestea, prim-ministrul italian nu a dat niciun semn că ar dori să abordeze problema în mod direct, spunând, în schimb, că restricţiile impuse în cazul barurilor, restaurantelor, sălilor de fitness şi altor activităţi vor reduce oricum şi utilizarea autobuzelor şi a metroului.

Al doilea val al pandemiei în Italia este concentrat în marile oraşe, printre care capitala financiară din nordului ţării, Milano, şi Napoli, în sud. ”În oraşele mari, transportul

public aglomerat este în mod evident o problema mai gravă decât în oraşele mici”, a mai spus profesorul Andreoni.

Matteo Salvini, liderul partidului de dreapta Liga, aflat în opoziţie, a spus luni: ”Problema este transportul public, problema este metroul din Roma şi Milano, sunt autobuzele, nu sălile de fitness şi de cinema”.

Ultimele stiri

Parteneri