Sari la conținut

Unele băuturi sunt adevărate bombe calorice. Iată ce trebuie să bei şi ce să eviţi să nu te îngraşi

Majoritatea persoanelor sunt foarte atente la ce mănâncă atunci când vor să scape de kilogramele în plus, însă şi băuturile sunt foarte importante. Unele te pot ajuta să-ţi atingi obiectivul, însă altele sunt pline de calorii şi îţi pot sabota cura de slăbire.

Iată câteva exemple de băuturi aşa da şi aşa nu:

  1. Sucul acidulat: evident, face parte din lista de băuturi pe care ar trebui să le eviţi deoarece conţine mii de calorii goale şi în plus te balonează.

  2. Apa: hidratarea este foarte importantă, în general deorece ţine la distanţă numeroase afecţiuni precum diabetul, bolile de inimă, obezitatea şi chiar cancerul. În plus, apa creşte rata metabolismului cu 30% accelerând procesul de ardere al grăsimilor.

  3. Sucul de fructe: poate avea la fel de multe calorii ca şi băuturile acidulate, însă poate conţine şi nutrienţi. Cea mai bună alegere este sucul 100% natural fără ados de zahăr.

  4. Sucul de vegetale: conţine foarte mulţi nutrienţi şi destul de puţine calorii. De exemplu, o ceaşcă de suc de roşii conţine 41 de calorii, în comparaţie cu unul de portocale care conţine 122 de calorii. Dacă îl alegi pe cel cu pulpă beneficiezi şi de fibre, care te ajută să-ţi controlezi foamea.

  5. Shake de fucte: cele mai bune sunt cele făcute în casă deoarece deţii controlul asupra ingredientelor pe care le foloseşti-lapte degresat, fructe proaspete. Cele din comerţ pot conţine ingheţată sau îndulcitori.

  6. Lactata degresate: numeroase studii au dovedit că alimentele şi băuturile bogate în calciu sunt benefice siluetei şi te ajută să-ţi menţii un abdomen plat.

  7. Energizantele: ca şi sucurile acidulate, băuturile energizante sunt adevărate bombe calorice. „Au un număr semnificativ de calorii şi persoanele care îşi monitorizează greutatea sau vor să slăbească ar trebui să le evite”, explică medicul nutriţionist Luiza PârvuÎn plus, studiile au demonstrat că pot fi destul de periculoase pentru sănătate: cresc tensiunea arterială, te agită, te deshidratează, cauzează probleme la rinichi şi la inimă.

  8. Cafeaua: este bogată în antioxidanţi şi fără calorii, iar studiile au demonstrat că un consum moderat (3-4 ceşti pe zi) îmbunătăţeşte starea de spirit şi reduce riscul de diabet şi cancer

  9. Ceai verde: ca şi cafeaua este o alegere excelentă atunci când ai nevoie de energie. nu numai că nu conţine calorii, dar potrivit cercetătorilor extractul de ceai verde stimulează arderea grăsimilor şi pierderea în greutate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.