Categories: Ştiri sănătate

„Unele femei merită să fie bătute cu mese, cu scaune”. George Burcea, în mijlocul unui scandal despre violența domestică. Declarații incredibile, urmate de scuze

„Unele femei merită să fie bătute cu mese, cu scaune”. George Burcea, în mijlocul unui scandal despre violența domestică. Declarații incredibile, urmate de scuze

Fostul soț al Andreei Bălan se află zilele acestea în mijlocul unui scandal de proporții, care a fost iscat chiar de el. Supărat că a fost criticat și ironizat de unele dintre urmăritoarele sale pe rețelele sociale pentru faptul că se implică în treburile casnice, George Burcea a făcut o serie de declarații șocante.

Acesta a vorbit despre violența domestică și despre rolul important pe care îl joacă femeia.

„Consider că violența domestică afectează sute de mii de femei din România, dar totuși un procent mare din acest număr sunt „ok” cu faptul că bărbații le bat. Eu am scris această carte, am făcut campanii, fac film și m-am implicat în proiecte împotriva violenței pentru a ajuta femeile, nu pentru a ajuta nenorociții care bat nevestele acasă.

Totuși…se pare că multora le place bătaia. Și nu ca instigare…dar fraților, dacă lor le place mai mult un bărbat care le bate, decât unul care ajută în casă, dați-le ce merită, brooooo. Că merg pe sistemul comunist/prost/tâmpit/-înseamnă că merită.”, a spus George Burcea.

Mai mult, actorul a declarat că nu înțelege atitudine unor femei, cărora le place doar atunci când bărbatul dă cu pumnul în masă. George Burcea le-a făcut câteva urări femeilor care l-au criticat. Și deși a vrut să evidențieze cât de nocivă este violența în familie, modul în care s-a exprimat a avut exact efectul advers.

„Băi fetelor, băi femeilor, eu lupt cu voi, eu sunt pentru voi, eu sunt pentru înțelegere și dragoste și nu știu…înțelegerea cuplului și voi mă jigniți că eu gătesc?

Păi fetelor, sincer vă spun, și închid cu lucrul ăsta, vă doresc să aveți bărbați care în momentul când vin de la muncă, să vă ia la palme! Cu mese, cu scaune, cu capace, cum îi dădea bunicii mele, bunicul.”, a mai spus George Burcea, pe contul său de Instagram.

Cartea lui George Burcea, retrasă de pe piață

În urma comentariilor furioase pe rețelele de socializare, Editura Hyperliteratura a decis retragerea de pe piață a cărții scrisă de George Burcea, care, în mod ironic are ca temă principală subiectul violenței în familie.

Directorul editurii și-a explicat decizia, susținând că declarațiile actorului nu pot nici măcar comentate. Scriitorul Andrei Ruse s-a dezis ferm de declarațiile actorului George Burcea.

„M-am crucit (nu, nu exagerez, m-am crucit de câteva ori în fața monitorului, nu e nicio scoatere din context, nu e niciun politically correctness exagerat…).

Că dacă el, care a scris o carte împotriva violenței domestice și e un bărbat model (citez și sunt uluit), și este jignit că mai și gătește, atunci dacă femeilor nu le place un astfel de individ, concluzia e că le place bătaia?

Nici nu mă pot coborî la nivelul la care să comentez așa ceva, pur și simplu”, a transmis Andrei Ruse, directorul Editurii Hyperliteratura.

„Ceea ce am spus este impardonabil și este normal ca oamenii să mă tragă la răspundere”

La puțin timp după ce a pornit întregul scandal, George Burcea a postat tot pe contul său de Instagram un comunicat prin care își cere scuze pentru reacția de care îi este „foarte rușine”.

„Doresc să îmi cer scuze în mod public pentru cele spuse în live-ul de ieri, de pe pagina mea de Instagram.

Live-ul a avut ca subiect de discuție violența domestică. După un val de comentarii jignitoare la adresa mea, am avut o reacție de care îmi este foarte rușine.

Am greșit în felul în care m-am exprimat, am greșit în felul în care am reacționat, dar cea mai mare greșeală este că am spus niște lucruri la furie cu care nu rezonez și care nu-mi fac deloc cinste nici mie și niciunei femei.

Nu consider că femeile merită să fie agresate fizic sau verbal de partenerii lor, indiferent de situație. Înțeleg de ce este complet greșit ceea ce am spus și înțeleg că cele spuse de mine la furie nu au făcut altceva decât să contribuie la o gândire toxică și bolnavă. Îmi pare foarte rău și nu pot face altceva decât să-mi cer iertare și să mă educ mai mult pe acest subiect.

Îmi asum valul de reacții negative. Ceea ce am spus este impardonabil și este normal ca oamenii să mă tragă la răspundere.

Îmi asum responsabilitatea, îmi cer scuze încă o dată și îmi pare rău. înțeleg durerea femeilor care trec prin violență domestică zi de zi și care își protejează agresorii. Vreau să ajut și în niciun caz nu-mi doresc să fiu parte din problemă.

Asta mi-am dorit dintotdeauna, să ajut, dar intenția nu justifică în niciun fel cuvinetele pe care le-am folosit.

Voi continua să lupt împotriva violenței domestice, iar cu siguranță greșeala pe care am făcut-o m-a determinat să înțeleg mai bine gravitatea acestui subiect”, a scris George Burcea pe contul personal de Instagram, acolo unde a pornit întreg scandalul.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

17 minute ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

46 de minute ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

o oră ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

2 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

2 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

3 ore ago

Citeste si: