joi, august 18, 2022

Proiect de lege controversat. Părinții copiilor obraznici, pedepsiți prin lege. China îi îndeamnă pe tinerii chinezi să fie mai „bărbați” și mai puțin „feminini”,

Parlamentul Chinei va lua în considerare adoptarea unui proiect de lege care promovează educația familială. Astfel, părinții sau reprezentanții legali ai copiilor minori care prezintă „un comportament probelmatic” sau comit infracțiuni vor putea fi pedepsiți prin lege. 

Te-ar mai interesa: Trei zodii care au noroc cu carul. Te afli printre...

În proiectul legii de promovare a educației familiale, tutorii vor fi mustrați și li se va ordona să treacă prin programe de îndrumare a educației familiale dacă procurorii găsesc un comportament foarte rău sau criminal la copiii aflați în grija lor.

Proiect de lege controversat. Părinții copiilor obraznici, pedepsiți prin lege

„Există motive numeroase pentru care adolescenții se poartă rău, iar lipsa sau educația familială inadecvată este cauza majoră”, a declarat Zang Tiewei, purtătorul de cuvânt al Comisiei pentru afaceri legislative din cadrul Congresului Național al Poporului (NPC), potrivit Reuters.

În acest sens, comitetului permanent al CNP urmează să revizuiască proiectul de lege pentru promovarea educației familiale în această săptămână.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic a dezvăluit cum să scapi de burtă ga...

Printre altele, acest proiect de lege prevede, de asemenea, sfaturi pentru părinți. Cei mici ar trebui să aibă un program bine pus la punct, cu intervale pentru odihnă, joacă sau exerciții fizice.

 China îi îndeamnă pe tinerii chinezi să fie mai „bărbați” și mai puțin „feminini”

2021 a fost anul în care autoritățile de la Beijing au adoptat o politică mai restrictivă în ceea ce privește activitățile tinerilor. A fost limitat timpul pe care aceștia îl pot petrece jucându-se online, activitatea fiind considerată o formă de „opiu spiritual”.

Te-ar mai interesa: O româncă a murit după ce a băut substanță de cont...

În același timp, pentru elevi, au fost reduse temele și activitățile educative la sfârșitul săptămânii și pe parcusul sărbătorilor. Decizia a venit pe fondul îngrijorării cu privire la povara academică și copleșirea tinerilor.

În același timp, China îi îndeamnă pe tinerii chinezi să fie mai „bărbați” și mai puțin „feminini”. În „Propunerea de prevenire a feminizării adolescenților de sex masculin”, emisă în decembrie, Ministerul Educației a cerut școlilor să promoveze sporturile din campus, cum ar fi fotbalul.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 36 de ani a murit la spital după ce a...

De asemenea, după decenii de eforturi ale Partidului Cominist de a dicta dimenisiunea familiilor în conformitate cu directivele politice, începând cu luna august, China le permite cuplurilor căsătorite să aibă, legal, până la 3 copii, după ce au apărut îngrijorări că numărul populaţiei active din cea mai populată ţară din lume scade prea repede.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private