joi, septembrie 24, 2020

Unii pacienți nu cred că au avut coronavirus. Noul virus nu poate fi învins doar în unitățile sanitare, ci prin prevenție, afirmă specialistul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, Virgil Musta, scrie HotNews.ro.

Am avut și pacienți care s-au îmbolnăvit, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred

Pentru a opri pandemia de coronavirus, e nevoie de imunizarea în masă a populație: “Dacă faceți calculul, dacă 70% din populație se îmbolnăvește, iar conform statisticilor actuale, rata de deces este de 5%, gândiți-vă câte decese vom avea. Și atunci, noi trebuie să avem grijă să nu se întâmple lucrul acesta”, avertizează medicul de la Timișoara.

Citește și:

Virgil Musta atrage însă atenția că virusul există, deși unii pacienți pe care i-a salvat nu cred că au fost infectați cu COVID-19.

“Am avut și pacienți care s-au îmbolnăvit, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au fost bolnavi de coronavirus. M-au lăsat mască, cumva. Înțeleg că sunt unii care până să se îmbolnăvească spun că nu există virusul. Dar după ce au trecut prin boală, să spună că ei nu cred că au avut COVID, că cine știe ce altă boală…”, a afirmat Virgil Musta, notează HotNews.ro.

Citește și:

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unul dintre cele mai importante spitale COVID din România, este în continuare plin cu pacienți, dar faptul că în România s-a reușit reducerea ratei de transmitere a coronavirusului, comparativ cu perioada de acum 2-3 săptămâni, este îmbucurător, mai spune Virgil Musta.

„În foarte scurt timp se putea depăși capacitatea spitalelor”

“Rata de transmitere este mai mică, ceea ce este un lucru îmbucurător.Pentru că în viteza cu care creștea numărul de cazuri noi acum câteva săptămâni, în foarte scurt timp se putea depăși capacitatea spitalelor. Iar problema cea mai mare nu era neapărat a spitalelor în general, ci a Terapiilor Intensive, care riscau să nu mai aibă locuri pentru cazuri severe și critice.”

Parteneri