joi, ianuarie 28, 2021

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat finalizarea contractului cu Moderna pentru încă 160 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID.

Contractul dintre Comisia Europeană și compania farmaceutică Moderna va fi încheiat, în mod oficial, miercuri, conform Reuters. Acest contract prevede furnizarea a 160 de milioane de doze ale vaccinului anti-COVID. Compania americană a susținut că, în urma studiilor clinice, formula are o eficiență de 94.5% împotriva noului coronavirus.

Până în acest moment, Uniunea Europeană a încheiat contracte cu alți 5 furnizori. Comisia Europeană așteaptă aprobarea și distribuirea vaccinurilor de la AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer/BioNTech și CureVac.

Moderna este a șasea companie farmaceutică ce încheie un contract cu Uniunea Europeană pentru vaccinul anti-COVID.

Se pare că va urma un nou contract, a declarat Ursula von der Leyen, fără alte precizări, conform g4media.ro.

Momentan, Uniunea Europeană așteaptă ca vaccinurile să fie sigure și eficiente, înainte de a le distribui către toate statele. Odată aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului, vaccinurile vor fi distribuite în mod egal și în aceleași condiții, a susținut Ursula von der Leyen.

Între timp, autoritățile din România s-au ocupat de organziarea campaniei de vaccinare. Aceasta va fi începută imediat ce vaccinurile sunt furnizate și ajung în țară. O ședință recentă convocată de președintele României, Klaus Iohannis, a adus în vedere modul în care se va desfășura  campania de imunizare.

Se pare că românii vor avea la dispoziție o platformă din care se pot informa corect despre vaccin. Vaccinarea nu este obligatorie, însă autoritățile își doresc să distribuie informații complete despre procesul propriu-zis de vaccinare, riscuri și beneficii.

Dezinformarea trebuie combătută cu orice preț, susține Klaus Iohannis. Informațiile contradictorii au cauzat neclarități despre siguranța vaccinului, motiv pentru care unii români sunt reticenți. Astfel, se va pune la dispoziție o platformă cu toate informațiile despre procesul de imunizare, din surse sigure.