Categories: Ştiri sănătate

Uniunea Europeană pregătește achiziția de vaccinuri împotriva variolei maimuței. Numărul cazurilor de infecții este în creștere

HERA, Autoritatea de Pregătire și Răspuns în Sănătate a Comisiei Europene, a încheiat un contract cu compania Bavarian Nordic pentru achiziționarea a 109 090 de doze din vaccinurile lor de a treia generație ca răspuns la focarele actuale de variolă a maimuței. Pe măsură ce numărul cazurilor continuă să crească, acest acord va face vaccinurile disponibile rapid tuturor statelor membre ale UE, Norvegia și Islanda.

Vicepreședintele pentru promovarea modului european de viață, Margaritis Schinas, a declarat: „Asigurarea rapidă și eficientă a vaccinurilor în toate statele membre ale UE ca răspuns la focarele de variola a maimuțelor este datoria noastră morală și un rezultat concret al capacității noastre tangibile de a proteja oamenii. Nu vom preveni eforturi pentru a construi o adevărată Uniune Europeană a Sănătății, robustă, în slujba cetățenilor noștri. Acesta este motivul pentru care, pentru prima dată, utilizăm bugetul UE, prin programul EU4Health, pentru a achiziționa direct vaccinuri pentru statele membre. Pregătirea eficientă și răspunsul la amenințările emergente pentru sănătate este obiectivul nostru comun.”

Comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, a adăugat: „Pentru prima dată, cumpărăm aceste vaccinuri prin programul EU4Health și le donăm statelor noastre membre. Focarul de variola a maimuței a arătat importanța unei abordări unite a UE în ceea ce privește pregătirea și răspunsul la amenințările emergente pentru sănătate. Prin acordul semnat astăzi, ne asigurăm că statele membre vor avea acces la vaccinurile atât de necesare pentru a proteja persoanele expuse variolei maimuțelor. Aceasta este o demonstrație tangibilă a capacității noastre consolidate de a răspunde rapid la crizele de sănătate, dar și răspunsul rapid și colectiv pe care îl poate oferi o Uniune Europeană a Sănătății.”

Agenția executivă digitală și de sănătate a Comisiei (HaDEA) a achiziționat vaccinul de a treia generație pentru și în numele HERA. HERA va pune apoi vaccinurile la dispoziția statelor membre ale UE pe o bază proporțională, începând cu cei care au cea mai mare nevoie.

Este pentru prima dată când bugetul UE este utilizat prin programul EU4Health pentru a cumpăra direct vaccinuri pentru statele membre.

Vaccinul de generația a 3-a este în prezent autorizat doar la nivelul UE.

Recent Posts

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție…

6 minute ago

Motivul neobișnuit pentru care Meghan Markle își ascunde picioarele. Poartă mereu rochii sau fuste care par prea lungi pentru înălțimea ei

De ce își ascunde Meghan Markle picioarele? Ducesa de Sussex poartă adesea haine prea lungi…

21 de minute ago

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu. Pacienții care au nevoie…

26 de minute ago

Alertă meteo: Un ciclon devastator urmează să lovească România, după ce a făcut ravagii în țările prin care a trecut

Alertă meteo. Un ciclon puternic se apropie de România, aducând cu el ploi torențiale, descărcări…

52 de minute ago

Când sunt necesare suplimente pentru echilibrarea hormonală în premenopauză

Premenopauza le aduce femeilor multe transformări hormonale și provocări, care le influențează starea de bine,…

o oră ago

Horoscop 20 mai – 21 iunie. Noi colaborări și șanse de câștig pentru unele zodii

Horoscop 20 mai - 21 iunie. Potrivit horoscopului realizat de Neti Sandu, în această perioadă,…

2 ore ago

Citeste si: