sâmbătă, iulie 2, 2022

HERA, Autoritatea de Pregătire și Răspuns în Sănătate a Comisiei Europene, a încheiat un contract cu compania Bavarian Nordic pentru achiziționarea a 109 090 de doze din vaccinurile lor de a treia generație ca răspuns la focarele actuale de variolă a maimuței. Pe măsură ce numărul cazurilor continuă să crească, acest acord va face vaccinurile disponibile rapid tuturor statelor membre ale UE, Norvegia și Islanda.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă care anunță polipii uterini. Toate...

Vicepreședintele pentru promovarea modului european de viață, Margaritis Schinas, a declarat: „Asigurarea rapidă și eficientă a vaccinurilor în toate statele membre ale UE ca răspuns la focarele de variola a maimuțelor este datoria noastră morală și un rezultat concret al capacității noastre tangibile de a proteja oamenii. Nu vom preveni eforturi pentru a construi o adevărată Uniune Europeană a Sănătății, robustă, în slujba cetățenilor noștri. Acesta este motivul pentru care, pentru prima dată, utilizăm bugetul UE, prin programul EU4Health, pentru a achiziționa direct vaccinuri pentru statele membre. Pregătirea eficientă și răspunsul la amenințările emergente pentru sănătate este obiectivul nostru comun.”

Te-ar mai interesa: Gestul care îți poate salva viața, în caz de infar...

Comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, a adăugat: „Pentru prima dată, cumpărăm aceste vaccinuri prin programul EU4Health și le donăm statelor noastre membre. Focarul de variola a maimuței a arătat importanța unei abordări unite a UE în ceea ce privește pregătirea și răspunsul la amenințările emergente pentru sănătate. Prin acordul semnat astăzi, ne asigurăm că statele membre vor avea acces la vaccinurile atât de necesare pentru a proteja persoanele expuse variolei maimuțelor. Aceasta este o demonstrație tangibilă a capacității noastre consolidate de a răspunde rapid la crizele de sănătate, dar și răspunsul rapid și colectiv pe care îl poate oferi o Uniune Europeană a Sănătății.”

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Așa îți calculezi porția corectă de ...

Agenția executivă digitală și de sănătate a Comisiei (HaDEA) a achiziționat vaccinul de a treia generație pentru și în numele HERA. HERA va pune apoi vaccinurile la dispoziția statelor membre ale UE pe o bază proporțională, începând cu cei care au cea mai mare nevoie.

Este pentru prima dată când bugetul UE este utilizat prin programul EU4Health pentru a cumpăra direct vaccinuri pentru statele membre.

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant. Momentul în care o turistă este omor...

Vaccinul de generația a 3-a este în prezent autorizat doar la nivelul UE.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private