miercuri, mai 12, 2021

Uniunea Europeană a început demersurile în privința aprobării vaccinului anticoronavirus de la Pfizer-BioNTech. Agenția Europeană a Medicamentului  a impus un termen limită de autorizare și evaluare

a siguranței, înainte de Crăciun.

Potrivit Reuters, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va organiza o ședință pe 21 decembrie 2020, pentru a evalua posibilitatea autorizării de urgență a vaccinului anticoronavirus de la Pfizer-BioNTech. Inițial, această întrunire realizată de Uniunea Europeană ar fi avut loc mai târziu, pe 29 decembrie.

Creșterea incidenței de infectare și impunerea măsurilor fără precedent au pus presiune pe Agenția Europeană a Medicamentului, în vederea aprobării vaccinului.

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a susținut în timpul unei conferințe că speră la

autorizarea de urgență a vaccinului Pfizer BioNTech, înainte de Crăciun. Acest lucru va facilita prima etapă a procesului de imunizare, care ar trebui să se înceapă la sfârșitul acestui an.

De asemenea, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat pe un site de socializare posibilitatea de vaccinare a primilor europeni, înainte de sfârșitul anului 2020.

Agenția Europeană a Medicamentului a susținut că aprobarea va fi însoțită de un plan de monitorizare a siguranței, control de producție și un plan de investigare al efectelor administrării acestui vaccin la copii.

Inițial,

EMA a programat aprobarea vaccinului Pfizer-BioNTech pe data de 29 decembrie 2020, în timp ce întâlnirea pentru evaluarea vaccinului de la Moderna ar fi avut loc pe 12 ianuarie. Ambele companii farmaceutice au raportat o rată de eficiență de peste 90%, neașteptat de mare.

În privinșa efectelor adverse, acestea se manifestă în forme ușoare și nu reprezintă un pericol pentru sănătatea pacienților.

Marea Britanie a autorizat pentru prima dată vaccinul anticoronavirus și a început campania de imunizare pe 3 decembrie. Aprobarea vaccinului a fost urmată și de Canada, pe 9 decembrie, respectiv

Statele Unite ale Americii, pe 11 decembrie.

Ultimele stiri

Parteneri