joi, decembrie 1, 2022

Uniunea Europeană a început demersurile în privința aprobării vaccinului anticoronavirus de la Pfizer-BioNTech. Agenția Europeană a Medicamentului  a impus un termen limită de autorizare și evaluare a siguranței, înainte de Crăciun.

Potrivit Reuters, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) va organiza o ședință pe 21 decembrie 2020, pentru a evalua posibilitatea autorizării de urgență a vaccinului anticoronavirus de la Pfizer-BioNTech. Inițial, această întrunire realizată de Uniunea Europeană ar fi avut loc mai târziu, pe 29 decembrie.

Creșterea incidenței de infectare și impunerea măsurilor fără precedent au pus presiune pe Agenția Europeană a Medicamentului, în vederea aprobării vaccinului.

Te-ar mai interesa: Veste tristă… Doliu în zi de mare sărbătoare...

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a susținut în timpul unei conferințe că speră la autorizarea de urgență a vaccinului Pfizer BioNTech, înainte de Crăciun. Acest lucru va facilita prima etapă a procesului de imunizare, care ar trebui să se înceapă la sfârșitul acestui an.

De asemenea, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat pe un site de socializare posibilitatea de vaccinare a primilor europeni, înainte de sfârșitul anului 2020.

Agenția Europeană a Medicamentului a susținut că aprobarea va fi însoțită de un plan de monitorizare a siguranței, control de producție și un plan de investigare al efectelor administrării acestui vaccin la copii.

Te-ar mai interesa: Nu ignora transpirația urât mirositoare! Poate fi ...

Inițial, EMA a programat aprobarea vaccinului Pfizer-BioNTech pe data de 29 decembrie 2020, în timp ce întâlnirea pentru evaluarea vaccinului de la Moderna ar fi avut loc pe 12 ianuarie. Ambele companii farmaceutice au raportat o rată de eficiență de peste 90%, neașteptat de mare.

În privinșa efectelor adverse, acestea se manifestă în forme ușoare și nu reprezintă un pericol pentru sănătatea pacienților.

Te-ar mai interesa: Cauza principală a refluxului acid și a arsurilor ...

Marea Britanie a autorizat pentru prima dată vaccinul anticoronavirus și a început campania de imunizare pe 3 decembrie. Aprobarea vaccinului a fost urmată și de Canada, pe 9 decembrie, respectiv Statele Unite ale Americii, pe 11 decembrie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private