Sari la conținut

Unul din cinci copii suferă de probleme de sănătate mintală, după măsurile restrictive din perioada pandemică

Copii cu dizabilități și deficiențe psihomotorii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Unul din cinci copii suferă de probleme de sănătate mintală, după măsurile restrictive din perioada pandemică. Un nou raport a constatat că 13,4 milioane de oameni duc vieți afectate de salarii mici, boli cronice și criminalitate.

Lockdown-ul din perioada pandemiei de Covid a lăsat unul din cinci copii cu probleme de sănătate mintală – aproape dublu față de numărul de acum 20 de ani. Un raport avertizează că până la 2,3 milioane ar putea avea o tulburare mintală până în 2030.

Unul din cinci copii suferă de probleme de sănătate mintală, după izolare

Studiul Centrului pentru Justiție Socială vine la 20 de ani după ce sondajul său de referință Broken Britain a dat startul reformelor care au dus la Universal Credit. Pe atunci, doar unul din nouă copii a fost evaluat ca având o problemă de sănătate mintală recunoscută clinic.

Noul raport a constatat că 13,4 milioane de oameni duc vieți afectate de salarii mici, locuințe proaste, boli cronice și criminalitate.

De asemenea, a constatat că apelurile către liniile de abuz domestic au crescut cu 700% în perioada de izolare, iar absențele școlare au crescut cu 134%.

„Există un decalaj tot mai mare între cei care se pot descurca și cei blocați în partea de jos a societății. Există peste 2,6 milioane de persoane inactive din punct de vedere economic din cauza unei boli pe termen lung, o creștere de aproape 500.000 de la pandemia de Covid-19”, se arată în raport.

Înainte de pandemia de Covid-19, decesele cauzate de intoxicații cu alcool, care au scăzut, au crescut acum cu 15,4%.

„Peste jumătate dintre cei semnati (53%) au raportat depresie, nervi sau anxietate. Cei mai dezavantajați consideră că sănătatea mintală este cel mai mare factor care îi împiedică, care se află doar pe locul cinci pentru publicul larg”, mai arată raportul. 

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel