miercuri, noiembrie 30, 2022

Înainte de lockdown, tot mai mulți oameni începuseră să vorbească despre sănătatea lor mintală, să discute despre cum se simt și să fie deschiși cu privire la problemele cu care se confruntă.  În timpul lockdown-ului, sănătatea mintală a oamenilor a fost pusă la încercare.

NHS a descris valul de cazuri de sănătate mintală care sosesc ca urmare a COVID-19 drept o „a doua pandemie”. Sănătatea mentală a  tinerilor și bătrânilor au fost puternic lovite de doi ani de incertitudine, anxietate, pierdere și îndoială.

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

Acum, că au fost ridicate toate restricțiile ca parte a planului său de a trăi cu Covid, oamenii de știință și medicii încep să observe amploarea decăderii sănătății mintale. Un nou sondaj realizat de Nuffield Health a dezvăluit cât de mulți adulți suferă din cauza acestui aspect.

Potrivit datelor lor, Nuffield Health spune că o treime dintre adulți spun că sănătatea lor mintală s-a deteriorat în ultimul an.

37% dintre adulți spun că sunt mai îngrijorați de sănătatea lor mintală din cauza Covid, în timp ce 40% sunt îngrijorați de starea lor fizică.

În plus, s-a descoperit că, deși mai mulți oameni suferă de probleme de sănătate mintală, aproape jumătate, 42%, au spus că nu și-au alocat timp să se ocupe de ei.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

Sondajul a evidențiat, de asemenea, reducerea sănătății fizice în ultimul an; 15% dintre respondenți au spus că nu au făcut niciun exercițiu.

NHS recomandă cel puțin 150 de minute sau două ore și jumătate de exercițiu pe săptămână.

Peste 85 la sută dintre respondenți nu au atins pragul minim de exercițiu.

În medie, oamenii din Marea Britanie fac doar 40 de minute de exerciții pe săptămână.

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

„Descoperirile sunt un avertisment dur că, atât pentru  industrii cât și  pentru societate, că trebuie să ne creștem nivelul de activitate pentru a contracara criza de sănătate mentală și fizică cu care ne confruntăm după doi ani de pandemie”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private