marți, iunie 6, 2023

Pepenele roșu reduce tensiunea arterială în cazul persoanelor supraponderale și ar putea  scade riscul de infarct, potrivit unui studiu recent.

Cercetătorii au descoperit că acest fruct poate face minuni pentru persoanele supraponderale, în reducerea tensiunii, chiar și când acesea sunt expuse vremii reci.

Majoritatea celor care mor în urma unui infarct miocardic, o fac din cauza expunerii la temperaturi scăzute. În acel moment, corpul face eforturi să se încălzească, ceea ce face ca presiunea arterială să crească. Din cauza acestui efort, inima trebuie să muncească suplimentar, așa că un atac de cord este mult mai probabil să aibă loc în aceste condiții.

Te-ar mai interesa: De ce apare constipația și care sunt cele mai bune...

“Presiunea exercitată asupra aortei și inimii scade după ce persoanele consumă extract de pepene roșu”, spune profesorul Arturo Figueroa, de la Universitatea de Stat din Florida.

Studiul a fost efectuat pe 13 persoane obeze, de vârstă mijlocie, care suferă de hipertensiune. Acestea au fost observate timp de 12 saptamani. Mâinile celor 13 erau băgate în apă rece, ca sa inducă o temperatură scăzută corpului și să simuleze condițiile de vreme rea.

Jumătate dintre subiecți au primit zilnic extract de pepene roșu, iar celeilalte jumătăți i-a fost administrată placebo – adică un medicament fictiv, fără efecte reale asupra sănătătți. Iar rezultatele testului au arătat că, într-adevăr, extractul de pepene roșu funcționează.

Te-ar mai interesa: Medic: ‘Motivul sumbru pentru care nu trebui...

“Asta înseamnă că inima este mai puțin solicitată și va lucra mai ușor în timpul unei situații stresante, cum ar fi expunerea la frig”, explică profesorul Figueroa.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private