Unul dintre cele mai bune ”medicamente” naturale împotriva hipertensiunii

Pepenele roșu reduce tensiunea arterială în cazul persoanelor supraponderale și ar putea  scade riscul de infarct, potrivit unui studiu recent.

Cercetătorii au descoperit că acest fruct poate face minuni pentru persoanele supraponderale, în reducerea tensiunii, chiar și când acesea sunt expuse vremii reci.

Majoritatea celor care mor în urma unui infarct miocardic, o fac din cauza expunerii la temperaturi scăzute. În acel moment, corpul face eforturi să se încălzească, ceea ce face ca presiunea arterială să crească. Din cauza acestui efort, inima trebuie să muncească suplimentar, așa că un atac de cord este mult mai probabil să aibă loc în aceste condiții.

“Presiunea exercitată asupra aortei și inimii scade după ce persoanele consumă extract de pepene roșu”, spune profesorul Arturo Figueroa, de la Universitatea de Stat din Florida.

Studiul a fost efectuat pe 13 persoane obeze, de vârstă mijlocie, care suferă de hipertensiune. Acestea au fost observate timp de 12 saptamani. Mâinile celor 13 erau băgate în apă rece, ca sa inducă o temperatură scăzută corpului și să simuleze condițiile de vreme rea.

Jumătate dintre subiecți au primit zilnic extract de pepene roșu, iar celeilalte jumătăți i-a fost administrată placebo – adică un medicament fictiv, fără efecte reale asupra sănătătți. Iar rezultatele testului au arătat că, într-adevăr, extractul de pepene roșu funcționează.

“Asta înseamnă că inima este mai puțin solicitată și va lucra mai ușor în timpul unei situații stresante, cum ar fi expunerea la frig”, explică profesorul Figueroa.

 

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

o oră ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

2 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

2 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

3 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

3 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia