Sari la conținut

Unul dintre cele mai populare suplimente creşte cu 71% riscul unei forme agresive de cancer de prostată

După ce un studiu recent realizat de cercetătorii eleveţieni a scos la iveală că vitaminele C şi E consumate în exces reduc cu un sfert speranţa de viaţă, acum experţii avertizează în legătură cu riscurile pe care le presupune utilizarea unui alt supliment.

Deşi sunt foarte cunoscute pentru rolul lor de prevenire a atacurilor de cord şi a accidentelor vasculare, suplimentele de omega 3 cresc cu 71% riscul apariţiei unei forme agresive de cancer de prostată.

De asemenea bărbaţii care au un nivel crescut de omega3 în sânge sunt cu 43% mai

predispuşi să dezvolte o formă mai uşoară a bolii.

,,Nu există dovezi concrete că suplimetele alimetare aduc beneficii pentru sănătate, însă există din ce în ce mai multe dovezi că dozele crescute sunt dăunătoare”, spune dr. Alan Kristal de la Cancer Research Centre din Seattle.

Medicul a mai adăugat că este sufiecientă un supliment pe zi de omega 3 sau să fie consumat somon sau macrou de trei ori pe săptămână pentru ca riscul de cancer de prostată să crească alarmant.

Citeste si:

,,Consumul de peşte aduce numeroase beneficii, aşa că mesajul pe care îl transmitem este moderaţia”, a mai adăugat dr. Kristal.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.