duminică, iunie 13, 2021

Experții în sănătate atrag atenția că, în ciuda eforturilor colective de a limita răspândirea virusului, pandemia nu s-a sfârșit încă. Al patrulea val al pandemiei s-ar putea produce în România mai devreme

decât ne-am aștepta, dacă nu luăm măsurile necesare pentru a ne proteja de acest risc.

Până în acest moment, România s-a confruntat cu 3 valuri ale pandemiei de coronavirus. Acestea au pus o presiune semnificativă pe sistemul de sănătate și au avut consecințe devastatoare, la nivel național. Multe persoane au dezvoltat forme grave de boală, în timp ce virusul a suferit mutații care i-au facilitat răspândirea și au determinat forme mai severe de boală.

În acest sens, specialiștii susțin că este esențial să luăm toate măsurile necesare pentru a evita riscul unui nou val, respectând măsurile anti-COVID și optând pentru vaccinare.

Când s-ar putea produce al patrulea val al pandemiei, în România?

Un nou val al pandemiei, al patrulea, s-ar putea produce spre sfârşitul verii, în ţara noastră. Specialiştii spun că în funcţie de numărul de români care vor veni acasă din străinătate, este posibil ca valul de infectări să se simtă spre sfârşitul lunii august, anunță Rador.

„De data asta avem un instrument foarte eficient, de a opri sau a încetini acest val şi a-l mai domoli – se numeşte “vaccinare” şi avem vaccinuri foarte bune.

Undeva în septembrie prognozăm, sperăm să nu vină mai repede,

dar, dacă, ţinând cont de masa migraţională, adică de românii pe care îi avem ca şi comunitate în Marea Britanie şi se vor reîntoarce în timpul verii la noi, probabil că în iulie-august.

Oricum, ce va urma ca şi val sau ca şi replici vor fi mult mai palide decât ce a fost până acum. Deci, dacă suntem prudenţi, suntem vaccinaţi, putem să depăşim cu bine acest lucru, fără nicio temere”, declară Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.

 

Ultimele stiri

Parteneri