luni, septembrie 26, 2022

Urmează un weekend cu furtuni puternice și ploi torențiale, avertizează meteorologii. Care vor fi zonele cele mai afectate și cum va fi săptămâna viitoare.

 

Meteorologii ne avertizează că urmează un weekend instabil, cu furtuni puternice și ploi torențiale. În ceea ce privește temperaturile, acestea nu vor depăși 33 de grade Celsius.

Dacă vineri ploile se semnalează pe arii restrânse și sunt în general slabe cantitativ, sâmbătă, duminică și chiar și luni vor fi pe arii din ce în ce mai extinse și, mai mult decât atât, asociate și cu fenomene specifice instabilității atmosferice, adică frecvente descărcări electrice,

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică: I...

intensificări de scurtă durată ale vântului, ploi torențiale care pot depăși și cantități mai însemnate, în special în intervale scurte de timp.

Totodată, sub aspect termic va fi destul de bine, temperaturi ce se vor încadra în marea lor majoritate în normele caracteristice perioade, acest lucru însemnând maxime de la 23-24 de

grade în partea de nord a teritoriului, prin depresiuni, până la cel mult 32-33 de grade în extremitatea de sud și de vest a teritoriului.

Și în Capitală vorbim de o vreme normală termic. Temperaturi maxime, de 30 până la 33 de grade.

Foarte probabil ca în zona Capitalei să plouă în acest weekend sâmbătă sau poate duminică, dar vorbim de ploi de vară, adică se pot manifesta cu precădere de după-amiază și seară adică nu o să plouă continuu, vor fi în reprize de ploaie, notează Antena 3.

Te-ar mai interesa: Corpurile de iluminat joacă un rol important în pr...

Cum va fi săptămâna viitoare

Săptămâna 15 – 22 august va fi destul de caldă, valorile termice fiind ceva mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Se v a ajunge și la temperaturi de 36-37 de grade Celsius.

Regimul pluviometric va în general excedentar în jumătatea estică a țării, precum și la munte, dar și local deficitar în regiunile sudvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Te-ar mai interesa: Cum sa alegeti un camin de batrani potrivit pentru...

Așadar, atenție mare în aceste zile deoarece furtunile violente pot duce la căderi de copaci și numai… Iar săptămâna viitoare, aveți grijă la caniculă, încercați să nu ieșiți dacă nu este neapărat necesar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private