marți, iunie 15, 2021

Raguseala? Usturime a gatului? Probleme la inghitire? Arsura la nivelul faringelui? Sa fie de vina vremea rece de afara sau problemele dumneavoastra de sanatate se complica? Aceste simptome pot aparea datorita

unor infectii insa ele  pot determina si o serie de alte probleme ale cailor respiratorii.

Prof Dr. Ismet Aslan, Prof. Dr. Nesil Keleş, Prof Dr. Caner Kesimli si Dr. Özge Çağlar recomanda administrarea medicatiei necesare in aceste prime faze de simptomatologie cum ar fi antibioticele, medicamentele pe baza de cortizon si tratamentul anti-reflux, ca mai apoi, daca este cazul, sa se poata interveni chirurgical.

Printre cele mai frecvente boli ale laringelui se numara si stenoza laringiana.  Aceasta este o problema a tractului laringian care se inflameaza ceea ce determina probleme

de respiratie.

In acest caz se poate interveni chirurgical prin procedura de dilatare a traheelor, operatie de deschidere a cailor laringiene prin laser, rezectie a tubului laringian afectat si legarea tesuturilor sanatoase (anastomoza).
Pentru a determina problemele serioase ale acestor organe este important sa se efectueze o endoscopie laringiala rigida care este o procedura clasica de insertie a unui tub in cavitatea esofagiana care prezinta in varf o camera ce ofera imagini ale zonelor investigate.

Pentru cancerul in stadiu incipient se poate folosi operatia prin laser, ceea ce

este folosita in principal pentru cancerul corzilor vocale.

Daca tumora este prezenta deasupra corzilor vocale se poate efectua o interventie de laringectomie supragotica.  Daca tumora este prezenta la nivelul corzilor vocale se va efectua laringectomie supracricoida.

In unele cazuri se poate face o rezectie totala a laringelui ceea ce determina pierderea totala a vocii pacientului.

Ultimele stiri

Parteneri