Sari la conținut

Usturoiul importat din China, periculos pentru sănătate. Cum îl recunoști în magazine?

Usturoiul are efecte extrem de benefice asupra corpului. Dar, ATENŢIE: cel provenit din China este foarte periculos pentru sănătate! Uite cum să îți dai seama dacă este sau nu importat din China!

Usturoiul este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă! Știm cu toții că mulți oameni din întreaga lume folosesc usturoi crud ca un remediu tradițional pentru controlul tensiunii arteriale, scăderea tensiunii arteriale, colesterol ridicat, boli de inimă coronariene, infarct miocardic, reducerea fluxului sanguin datorită îngustării arterelor și ateroscleroza.

Dar atunci când vorbim de țara de proveniență a usturoiului, ar trebui să știi că cel din China este foarte periculos pentru sănătate. Uite cum să îți dai seama dacă este sau nu importat din China!

Din nefericire, mulți oameni din întreaga lume nu sunt conștienți de faptul că usturoiul pe care îl cumpără de la cel mai apropiat magazin alimentar sau pe care îl primesc într-un restaurant poate proveni de fapt din China. Ei bine, da, și cel mai șocant lucru este faptul că usturoiul produs în China este toxic.

Conform celor mai recente statistici, experții spun că SUA a importat aproape o treime din usturoi din China, anul trecut. Controlul calității a fost întotdeauna o problemă mare, dar ceea ce ar trebui să știi este că marea problemă la usturoiul din China este modul în care este cultivat. Există producători chinezi care folosesc pesticide interzise pentru a stimula creșterea usturoiului. Toate aceste toxine pot distruge instantaneu sănătatea.

Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este să recunoști speciile toxice cultivate în China. Atunci când cumperi usturoi data viitoare, ai mare grijă la următoarele lucruri:

  • usturoiul chinezesc este mai ușor și mai puțin bulbos
  • usturoiul din China nu are gust absolut deloc sau are un gust foarte fad
  • fermierii chinezi elimină adesea rădăcinile și stemul pentru a reduce greutatea pentru transportul maritim, așa că, în cazul în care acestea nu sunt eliminate, usturoiul pe care doriți să în cumpărați ar trebui să fie în siguranță.
Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel