luni, iunie 1, 2020

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Raed Arafat, a declarat că riscul privind apariția unor cazuri de Ebola în România e scăzut, însă se fac pregătiri pentru eventualitatea în care ar surveni vreo îmbolnăvire, guvernul alocând în acest sens 25 de milioane de lei ministerelor Afacerilor Interne, Sănătății și Apărării.

“Este rugămintea mea să transmiteți că la noi rămânem la un risc scăzut, noi neavând curse directe, neavând contact direct, dar, normal, nu putem să excludem că pot să apară astfel de cazuri. Însă suntem la un risc scăzut și nu este niciun motiv de panică, la momentul actual, din partea populației. Trebuie să tratăm problema cu înțelepciune și desigur, cu seriozitate, ca să fim pregătiți cât mai bine”, a precizat secretarul de stat.

Citește și:

Conform lui Arafat, au fost stabilite procedurile pentru izolarea temporară și transferul către un spital desemnat în această problemă, care va fi un spital militar de campanie în zona apropiată Bucureștiului.

“Pregătirile continuă, nu e niciun secret că guvernul a alocat 25 de milioane de lei pentru a ne pregăti mai bine în cazul în care ar apărea astfel de situații. Din punct de vedere al diagnosticului, confirmarea finală se face în laboratoare speciale. Procedurile la nivel național au fost deja discutate, există măsuri la nivel național, continuăm pregătirea, asta este cert, au fost alocate fonduri pentru cele trei ministere — Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății și cel al Apărării, pentru dotările specifice. Din păcate nu există medicație sau vaccinare specifică. Nu trebuie decât dotarea cu echipamente de protecție, să fie izolat omul până la un spital”, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Sănătății

Parteneri