sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Lipsa de energie sau creșterea în greutate sunt simptome ce ar putea fi cauzate de o problemă gravă de sănătate.

Dacă te confrunți cu problemele enumerate mai sus este posibil să ai probleme cu glanda tiroidă. Uite care sunt cele mai importante semne ale unei tiroide subactive.


Hormoni vitali pentru dezvoltarea fizică și mentală

Tiroida este una din cele mai mari și importante glande endocrine ale organismului. Glanda tiroidă are un rol important în reglarea metabolismului și a funcțiilor vitale ale organismului.

Te-ar mai interesa: În multe apartamente există un aparat banal, ignor...

Este în formă de fluture și este situată în partea din față a gâtului. Tiroida secretă doi hormoni importanți din punct de vedere metabolic. care sunt vitali pentru dezvoltarea fizică și mentală: tiroxina și triiodotironina, potrivit Livescience.

Hormonii tiroidieni sunt direct responsabili de modul în care corpul utilizează și stochează energia. Când nivelurile lor sunt scăzute, metabolismul încetinește, afectând aproape fiecare organ. Iată care sunt principalele semne pe care le dă organismul:

Aveți probleme inexplicabile cu greutatea?

Există multe motive pentru care nu reușiți să dați jos kilogramele în plus, oricât v-ați strădui. Dacă ați eliminat toate motivele știute – stres, sedentarism sau o alimentație dezechilibrată, atunci e bine să știți că menținerea greutății corporale este unul dintre cele mai comune semne ale unei tiroide subactive.

Te-ar mai interesa: Cum să scapi de condensul de pe geamuri. Trucuri p...

Hormonii tiroidieni ajută la reglarea poftei de mâncare, așa că o tiroidă subactivă vă poate face să vă simțiți mai înfometați, chiar dacă nu e cazul.

 • Vă simțiți mai tot timpul obosiți
  Dacă oboseala pe care o resimțiți acut nu pare să aibă o explicație plauzibilă, poate fi un semn al unor probleme hormonale. Oboseala este considerată unul dintre semnele principale ale unei tiroide subactive.

Hormonii tiroidieni sunt direct responsabili de metabolismul energetic. Cu un metabolism scăzut, corpul va încerca să conserve cât mai multă energie posibil.

 • Dureri de mușchi și de articulații
  Persoanele cu hipotiroidism au un metabolism alterat, care este mai orientat spre catabolism, decât spre anabolism. Catabolismul este o stare de descompunere a țesutului muscular pentru producerea de energie, în timp ce anabolismul ne ajută la întărirea mușchilor.

Cu un nivel scăzut al hormonilor tiroidieni, masa musculară și puterea pot scădea, ceea ce duce la senzații de durere și slăbiciune.

Te-ar mai interesa: HOROSCOP 26 noiembrie: Luna traversează zodia Capr...

 • Sensibilitate mare la frig
  A avea dificultăți în a suporta frigul este un alt semn al unei tiroide subactive. Când hormonii tiroidieni nu funcționează așa cum ar trebui și metabolismul încetinește, capacitatea de a simți că ne este cald cald scade și ea.

Potrivit Journal of General Internal Medicine, aproximativ 40% dintre persoanele cu hipotiroidism se simt mai sensibile la frig.

 • Pielea este mai uscată și părul se rărește
  Pielea uscată și rărirea părului sunt un alt semn al unei tiroide subactive. Creșterea și metabolismul foliculilor de păr și celulelor pielii sunt reglate de hormonii tiroidieni.
 • Menstruații neregulate
  Modificările ciclului menstrual se pot produce din varii motive. Dar menstuațiile dureroase și/sau neregulate sunt unul dintre semnele unei tiroide hipoactive. Acest lucru se datorează faptului că hormonii tiroidieni sunt legați de funcționarea sistemului reproducător.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private