Sari la conținut

Vaccinare la domiciliu pentru persoanele care nu se pot deplasa. Cum se va desfășura acest demers?

Imunitatea colectivă este esențială pentru a ne întoarce la viața pe care o știam înainte de începerea pandemiei. Aceasta poate fi dobândită ușor cu ajutorul campaniilor de vaccinare, însă ritmul acestora este mult prea lent.

Vaccinul este cea mai sigură și eficientă metodă de a obține protecție împotriva coronavirusului. Acesta protejează persoana vaccinată de forme grave de boală, iar riscul de deces este redus în mod considerabil.

De fapt, peste 95% din persoanele care își pierd viața în urma infecției sunt nevaccinate.

Deși există persoane care încă refuză vaccinarea, sunt și persoane care și-ar dori să se imunizeze, însă nu se pot deplasa din cauza altor probleme de sănătate.

În această circumstanță, autoritățile vor organiza vaccinarea la domiciliu, prin intermediul echipelor mobile.

Începe vaccinarea la domiciliu

În Sălaj, autorităţile vor să meargă la domiciliul persoanelor netransportabile care doresc să se vaccineze, anunță RRA.

Echipe mobile de medici se vor deplasa acolo unde sunt solicitări. În judeţ sunt localităţi unde rata de vaccinare este extrem de scăzută.

Deplasările vor avea loc numai la domiciliul persoanelor netransportabile, iar echipele mobile vor fi alcătuite exclusiv din cadre medicale autorizate, au anunţat oficialii Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj.

Vaccinarea în centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice sau în spitale se derulează deja de luni de zile, iar deplasarea la domiciliul persoanelor netransportabile pentru vaccinarea se va desfăşura în toate zonele din judeţ.

Autorităţile speră că prin această măsură rata de vaccinare va creşte în Sălaj, având în vedere că există localităţi unde campania stagnează, numărul persoanelor vaccinate fiind extrem de scăzut.

Deplasarea pentru vaccinare la domiciliu se va face strict în baza unei solicitări depuse la Direcţia de Sănătate Publică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.