duminică, ianuarie 29, 2023

Vaccinarea anti-Covid în România. Peste 671.000 de români au fost vaccinați anti-COVID, iar aproape 300.000 au primit ambele doze. De pe 10 februarie de pot face programări și pentru imunizarea cu serul produs de AstraZeneca.

Mai sunt disponibile circa 135.000 de locuri pentru perioada 15 februarie – 6 martie, peste 80.000 de persoane programându-se deja, potrivit Rador.  

Persoanele eligibile sunt cele incluse în prima și cea de a doua etapă a campaniei naționale de imunizare și care au între 18 și 55 de ani.

Te-ar mai interesa: A fost găsită moartă pe podeaua casei, după mai bi...

În platforma de programare pentru vaccinarea anti-COVID-19 au fost incluse pe 10  februarie și cele 180 de cabinete nou înființate în vederea administrării de săptămâna viitoare a serului produs de AstraZeneca.

La nivel național vor fi disponibile astfel încă 10.800 de programări în fiecare zi. Deocamdată, perioada pentru care se pot înscrie persoanele vizate de etapa a doua a campaniei naționale de imunizare este 15 februarie-6 martie. Dar în zilele următoare vor fi disponibile treptat noi sloturi, care vor permite programări pentru acest vaccin până pe data de 11 aprilie.

Te-ar mai interesa: Decesele cauzate de boli de inimă au crescut în ti...

Serul AstraZeneca se administrează în România persoanelor cu vârste între 18 și 55 de ani. Iar ca element de noutate, informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, programarea va stabili rapelul la opt săptămâni în același cabinet la care se administrează prima doză.

Vaccinarea anti-Covid

Ieri, bilanțul zilnic al infectărilor noi cu SARS-CoV-2 a trecut din nou de 3.000, după două săptămâni în care a fost sub acest prag. Județele Timiș și Maramureș figurează în continuare ca zone roșii, la terapie intensivă sunt acum 955 de pacienți.

Te-ar mai interesa: „Elixirul tinereții” face furori în rândul oamenil...

România a primit în total peste 1.200.000 de doze de vaccin de la Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. Lunea viitoare este aşteptat un nou transport de la Compania Pfizer, care ar trebui să trimită în ţară până la finalul lui februarie 720.000 de doze. Vineri va sosi şi o nouă tranşă de vaccin AstraZeneca – după cum a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

Te-ar mai interesa: Bacteriile de pe limbă pot provoca infecții grave ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private