miercuri, decembrie 7, 2022

Vacinarea la medicii de familie, programată să înceapă azi, a fost amânată, potrivit digi24. Motivul? Cadrele medicale spun că nu primesc suficienți bani, iar pacienții nu vor să se vaccineze cu serul Johnson & Johnson.

”Avem echipamentele pe care noi ni le-am achiziționat și pe care le avem în mod obișnuit, nu am primit niciun fel de materiale de la DSP,” a explicat pentru digi24, Eva Cristescu, medic de familie.

Te-ar mai interesa: De ce e ideal să stai aplecat spre dreapta când în...

Deși suma pe care o vor primi cadrele medicale pentru fiecare persoană vaccinată a crescut de la 30 de lei la 40 de lei, aceasta este încă insuficientă, susțin medicii de familie.

Pacienții nu vor să se vaccineze cu Johnson & Johnson

”Sunt niște bani care se supun taxelor și impozitelor și care deja trebuie să acopere foarte multe lucruri, precum plata asistentei și achiziționarea echipamentelor. Am primit mail săptămâna trecută pentru a fi întrebați când suntem găsiți să ni se livreze dozele de vaccin și recunosc cinstit că am refuzat. În primul rând, nu am o listă suficient de lungă de doritori ai vaccinului Johnson & Johnson și atunci am temporizat pentru săptămâna aceasta despre ce număr de doze poate fi vorba, astfel încât să nu ne trezim că primim un număr de doze pe care noi nu le putem folosi și avem după aceea dificultăți cu DSP, eventual să le restituim, cum ni se întâmplă de obicei,” a adăugat dr. Cristescu.

Te-ar mai interesa: RUNE 7 decembrie. Noroc pe toate planurile pentru ...

Medicul de familie susține că oamenii s-ar fi putut vaccina de astăzi în cabinete dacă și-ar fi exprimat dorința că vor să o facă, dar nu au făcut-o. Astfel că o vor putea face începând de săptămânile viitoare, dar cu condiția să anunțe înainte de a se prezenta la cabinet.

”Dacă ne-ar fi informat cu privire la dorința lor de a se vaccina cu acest ser în luna trecută în care s-a tot discutat despre asta ar fi putut veni chiar de astăzi, eventual. Dar dacă nu s-au înscris în acest sens, nu putem de azi, mai ales că nici din partea statului român nu avem suportul cuvenit,” a punctat medicul de familie.

Te-ar mai interesa: Românii vor să facă copii! Gabriela Firea, despre ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private