marți, iunie 22, 2021

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vaccinarea este obligatorie pentru turiştii care vizitează tari cu risc major de îmbolnăvire.

Imunizarea împotriva febrei galbene este impusă, de pildă, pentru

vizita în Senegal şi Coasta de Fildeş iar vaccinarea antipoliomelita este cerută în Gabon. Pentru alte ţări, vaccinarea este doar recomandată.

“Nevaccinarea turiştilor şi a persoanelor care pleacă în străinătate prezintă un pericol mare de a contacta boala pe perioada deplasării. Pentru multe dintre aceste boli infecţioase, care pot fi contactate nu există tratament, iar tratamentele care există sunt foarte costisitoare,” a explicat dr. Adina Budea, medic epidemiolog.

Lista completă a statelor în care o boală vă poate strica vacanţă poate fi consultată pe pagina de internet a Organizaţiei

Mondiale a Sănătăţii, dar informaţiile sunt publicate şi de Ministerul Afacerilor Externe.

”Pentru Africa, turiştii au nevoie de un carnet de vaccinare, nu pot să intre în Africa fără acest carnet de vaccinare”, a declarat Natalia Birău, director Agenție de Turism.

Reprezentanţii centrelor de vaccinare spun că numărul romanilor care se vaccinează înainte de a pleca în vacanţă a crescut în ultimii ani, pentru că tot mai mulţi aleg destinaţii exotice.

“Una pentru solicitările pentru Africa este febra galbenă, hepatita A, oriunde în lume, în ţările unde avem igiena deficitară, febra difoida,

la fel,” a completat Grațiana Chicin, medic primar epidemiolog.

Ca să fie eficientă, vaccinarea trebuie făcută cu cel puţin patru săptămâni înainte de a pleca în vacanţă.

Ultimele stiri

Parteneri