vineri, februarie 3, 2023

Vaccinarea obligatorie a fost un subiect extrem de dezbătut în ultimele zile. Asta după ce un un paragraf din proiectul de buget al Ministerului Sănătății vorbește despre adoptarea unei legi a vaccinării care prevede și vaccinarea obligatorie a populației.

Din paragraf reiese că se fac demersuri pentru adoptarea legii care va obliga ministerul să stabilească un calendar de vaccinare și să cumpere seruri. Precizarea apare în proiectul de buget al Ministerului Sănătății, la secțiunea priorități strategice.

Te-ar mai interesa: Octavia Geamănu, după 8 de căsnicie: Marian nu m-a...

Acum , premierul Florin Cîțu vine cu lămuriri suplimentare. „Campania de vaccinare împotriva coronavirus nu va fi obligatorie. Nu se pune așa ceva în discuție”, precizează Florin Cîțu. Cât despre paragraful respectiv, Cîțu menționează că e un copy/paste al politicilor de acum trei ani și că nu are nicio legătură cu campania de vaccinare pe care o avem acum.

Raed Arafat, precizări despre vaccinarea obligatorie

Raed Arafat, șeful DSU, a făcut precizări cu privire la legea vaccinării obligatorii.

„Este legitim că Ministerul Sănătății să se gândească la soluții de sănătate publică. În același timp, știind că există campanii foarte agresive împotriva vaccinării COVID, trebuie să clarificăm că nu spune nimeni că vaccinarea va fi obligatorie. (…) Nu cred că Ministerul Sănătății vine cu altceva. Pe partea de COVID clar vaccinarea este voluntară”, a declarat dr. Raed Arafat pentru un post de televiziune.

Te-ar mai interesa: Horoscop 3 februarie. Astrolog: Urmează o zi plină...

„Toate campaniile anti-vaccinare, folosirea unor decese care s-au dovedit clar că nu au nicio legătură cu vaccinul, sunt extrem de periculoase. Și dacă fac ceva, întârzie momentul în care noi putem sa ajungem intradevar sa luam masuri serioase de relaxare si revenire la normalitate”, a mai spus dr. Raed Arafat pentru Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private