sâmbătă, aprilie 1, 2023

Vaccinări în afara programărilor. Potrivit unei anchete realizate de Libertatea, multe dintre vaccinări, în România, s-au făcut în afara programărilor din platforma STS. 

14,2% dintre cei imunizați, adică 1 din 7, n-au avut, dintr-un motiv sau altul, o planificare inițială, fiind înregistrați direct la centrele de vaccinare, în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV).

Jurnaliștii de la Libertatea au intrat în posesia unui mesaj intern de alertă al autorităților sanitare, care indică o problemă în creștere, sintetizată pentru ziar, sub protecția confidențialității, chiar de un om din Comitetul de Vaccinare (CNCAV): „Vaccinăm mai mult decât ne arată calculele de distribuție că putem”.

Te-ar mai interesa: Bacteria periculoasă care face ravagii în rândul c...

Vaccinări în afara programărilor

„Problema ocolirii platformei este cronică, încă din decembrie. Chiar din prima etapă, o parte mare a personalului medical s-a vaccinat direct în RENV. Acum, noi nu știm dacă miile de oameni care se vaccinează zilnic fără programare sunt tot personal medical, bătrâni din centre sau alte categorii. Dar situația devine gravă per total pentru că se depășește capacitatea stocurilor”, a explicat o sursă din procesul de vaccinare, pentru Libertatea.

Datele comunicate de STS la solicitarea redacției Libertatea arată că, în perioada 18-21 ianuarie, 127.481 de oameni s-au programat pe platformă (online, telefonic sau prin medicii de familie), dar s-au vaccinat 143.094 de oameni. Marți, miercuri și joi a fost înregistrată o diferență de 16.119 oameni, care au primit serul fără programare prealabilă pe platforma care ar trebui să garanteze prioritizarea și corectitudinea procesului. Citiți continuarea articolului AICI.

Te-ar mai interesa: Vești bune pentru credincioșii din întreaga lume! ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private