marți, mai 30, 2023

Medicii din Marea Britanie au luat o decizie radicală pentru a salva un bărbat bolnav de COVID. Acesta a fost pozitiv timp de 7 luni, până la administrarea vaccinului.

Pentru că nu aveau medicamente, dar starea de sănătate a bărbatului se deteriora, medicii i-au administrat primele două doze de vaccin.

Tratamentul a funcționat, iar organismul bărbatului a început să elimine, în sfârșit, virusul.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

Aceasta este prima dată când vaccinul a fost folosit drept tratament, nu drept metodă de prevenire.

Până în acest moment, vaccinul a fost folosit în scopul pentru care a fost conceput. Acesta oferă protecție împotriva virusului prin stimularea sistemului imunitar și producerea anticorpilor.

Vaccinul, folosit pentru a vindeca

Un vaccin împotriva COVID a fost folosit în Marea Britanie pentru prima dată pentru a trata, nu pentru a preveni boala, notează BBC, citat de RADOR.

Un bărbat cu sistemul imunitar slăbit a contractat boala în 2021 şi a rămas infectat timp de mai mult de şapte luni.

Bărbatul s-a născut cu un sistem imunitar slab. După ce a luat coronavirus, organismul său nu a putut anihila virusul. Testele au continuat să fie pozitive.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Simptomele, care includeau mucus în plămâni, apăsare în piept şi oboseală, se agravau pe măsură ce infecţia continua.

La acel moment, antiviralele nu erau disponibile, aşadar echipa de la Universitatea Cardiff şi de la Centrul de Imunodeficienţă pentru Wales a încercat o măsură radicală.

Au administrat bărbatului două doze de vaccin Pfizer, ca tratament.

Acesta a funcţionat, sistemul imunitar al pacientului a primit un stimulent suficient de mare pentru ca acesta să poată combate virusul.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private