miercuri, martie 29, 2023

Vaccinul anti-covid i-a salvat viața, la propriu. „Vă rog să mă scoateți de aici, vă rog”.

O femeie în vârstă de 85 de ani a solicitat ajutor în ziua vaccinării din Mexico City pentru a fi salvată. Aceasta și-a acuzat rudele că au ținut-o închisă și că a suferit umilințe. Secretariatul pentru Securitatea Cetățenească (SSC) a raportat că femeia, pe numele său,  Carolampia Díaz, a fost protejată după ce a solicitat ajutor asistentei care a vaccinat-o anti-covid la primăria Iztapalapa, în Mexico City.

Te-ar mai interesa: „Vom fi asemenea lui Dumnezeu!” Futurolog, predicț...

„Vă rog să mă scoateți de aici, vă rog”

Femeia a intrat singură în centrul de vaccinare și a cerut ajutor, strecurând un bilețel în mâna asistentei. Ulterior, managerul de la Centrul de Vaccinare i-a alertat pe ofițerii SSC și a prezentat dovezile pe care femeia le-a furnizat. După plângere, i-au arestat pe cei doi oameni numiți de Díaz.

„Vă rog să mă ajutați pentru că sunt răpită de fiica mea și de soțul ei. Am fost închisă aici de un an și nu mă lasă să ies nici măcar la ușa casei. Vă rog să mă scoateți de aici, vă rog „, scria în mesajul pe care i l-a transmis asistentei înainte de a administra vaccinul. 

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila propune o nouă materie pentru cop...

La predarea notei, agenții au protejat-o pe femeie și au dus-o într-un loc sigur, de unde va fi anchetat cazul ei. Incidentul a fost înregistrat în luna martie, la centrul de vaccinare stabilit în școala profesională numărul 7 din primăria Iztapalapa.

Potrivit dw.com, o femeie de 39 de ani, identificată ca fiica reclamantei, și un bărbat de 59 de ani, ginerele ei, au fost „arestați și prezentați agentului ministerului public corespunzător, care va definiți situația lor juridică și efectua anchetele pertinente”.

Te-ar mai interesa: Dormi mai mult de 8-9 ore? Află care sunt efectele...

Mexic înregistrează 2.251.705 cazuri și 204.399 decese din cauza COVID-19. Până în prezent, în populația mexicană au fost administrate 9.287.403 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, 213.267 de doze în ultimele 24 de ore.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private