joi, februarie 2, 2023

Săptămâna aceasta, Regatul Unit a început campania de vaccinare anti-Covid. După câteva zile de la imunizare, persoanele cu un istoric semnificativ de alergii au suferit o serie de efecte adverse. Este recomandat vaccinul, în această situație?

Potrivit Reuters, două dintre primele persoane imunizate cu vaccinul Pfizer-BioNTech au manifestat efecte adverse, după prima zi de la administrare. Se pare că reacțiile adverse sunt asociate cu antecedente medicale, ambele persoane având un istoric semnificativ de alergii. Autoritățile de reglementare a medicamentului le-au recomandat persoanelor aflate în această circumstanță să evite vaccinul anti-Covid.

Te-ar mai interesa: Ce s-a întâmplat, de fapt, între Florin Piersic și...

Campania de imunizare, care a prioritizat cadrele medicale și persoanele în vârstă, a început în această săptămână, ca urmare a aprobării vaccinului de la Pfizer-BioNTech.

Directorul Sistemului Național de Sănătate, Stephen Powis, a declarat că recomandările de administrare au fost actualizate după ce două cadre medicale au manifestat reacții alergice.

„Așa cum era de așteptat în privința unui nou vaccin, MHRA a emis un adverstisment, ca măsură de precauție, în atenția persoanelor care au un istoric semnificativ de alergii și reacții alergice. Acestea sunt sfătuite să nu se vaccineze, după ce două cadre medicale cu un astfel de istoric au manifestat efecte adverse”, a susținut Powis.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: NU fugiți de slănina de porc. Este ...

Din fericire, ambele persoane se recuperează și se află într-o stare bună de sănătate. Autoritățile de reglementare au declarat că vor investiga noile informații, iar dezvoltatorii vaccinului vor susține această decizie.

Săptămâna trecută, Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Asistenței Medicale din Marea Britanie (MHRA) a devenit prima agenție guvernamentală care a aprobat vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech. Între timp, Agenția Medicamentului, din Statele Unite ale Americii, încă verifică siguranța și datele produsului.

Te-ar mai interesa: Amestec băbesc pentru bronșită. Tratamentul se țin...

„Acum foarte puțin timp ne-am confruntat cu două cazuri de reacții alergice. În urma analizării studiilor clinice am constatat că acest lucru nu era cuprins în cercetare”, a declarat directorul executiv al MHRA, June Raine.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private