luni, ianuarie 30, 2023

Vaccinul AstraZeneca. Prima tranşă de vaccinuri de la AstraZeneca a ajuns, duminică dimineaţă, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar în cursul acestei zile 81.000 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iaşi şi Timişoara, potrivit Agerpres. 

Cei care vor să se vaccineze anti-Covid cu vaccinul AstraZeneca, se pot programa începând cu data de 10 februarie. Condiția pe care e necesar să o îndeplinescă e să se încadreze în grupa de vârstă 18-55 ani.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă iei o linguriță de oțet înaint...

Vaccinul AstraZeneca

„Câteva informaţii despre Astra Zeneca, care vine în România şi în luna februarie ar trebui să avem cel puţin 600.000 de doze.

Începem programarea din 10 februarie pentru Astra Zeneca, persoane între 18 şi 55 de ani, şi vom avea 180 de cabinete noi pentru Astra Zeneca.

Cred că de mâine începe să fie distribuite 81.600 (de doze – n.r.) , dar programarea va începe din 10 februarie, începem să avem din ce în ce mai multe”, a declarat ieri seară premierul Florin Cîțu.

Dr. Marius Geantă, președinte și co-fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină: ”În cazul coronavirusului, ştim că proteina Spike, acei ţepi de pe suprafața coronavirusului, reprezintă principala țintă din punctul de vedere al stimulării răspunsului imun și atunci, designul unui vaccin își propune să generezie producția proteinei Spike o dată ce vaccinul este injectat în organismul nostru, urmând ca această proteină să fie recunoscută de sistemul nostru imun şi să dezvolte imunitate sub formă de anticorpi sau imunitate celulară.

Te-ar mai interesa: Ce spune numărul zodiei tale despre tine! Astrolog...

Cum funcționează vaccinurile Covid

În cazul vaccinului Oxford -AstraZeneca, vehiculul de transport pentru informația genetică este acest adenovirus – deci nu este acea bulă de lipide din ARN mesager. Adenovirusul a fost izolat în urmă cu mulți ani.

În general, acest adenovirus determină o formă de răceală la primate. De acolo a fost de altfel și izolat. Au fost făcute modificări genetice în așa fel încât virusul să fie complet inactiv, adică să nu se reproducă, să nu producă boala și în același timp, informația lui genetică este completată cu informația genetică necesară pentru sinteza proteinei Spike.

Te-ar mai interesa: O zodie este atenționată. Numerolog: Fiţi rezisten...

Odată ce este injectat, adenovirusul este preluat de celulele noastre, pătrunde în celulă, iar în interiorul celulei în sine nu se poate reproduce, dar ADN-ul pe care îl conține și care conține informația pentru proteina Spike este preluată de nucleul celulei.

La nivelul nucleului celulei, informația de tip ADN, de această dată, informaţia necesară pentru sinteza proteinei (S) Spike este transferată sub forma ARN-ului mesager, iar de aici procesul este identic cu vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna.

Te-ar mai interesa: Sirop magic pentru tusea seacă. Lidia Fecioru: E f...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private