luni, aprilie 19, 2021

Vaccinul AstraZeneca va fi adiministrat, în Frața, categoriilor de vârstă 65-67 de ani. Autoritățile şi-au modificat poziţia faţă de utilizarea vaccinului produs de AstraZeneca împotriva coronavirusului,

afirmând că acesta poate fi administrat în prezent persoanelor cu vârsta între 65 şi 74. Autorităţile franceze pentru sănătate au restricţionat anetrior utilizarea vaccinului la persoane mai tinere.

Ministrul sănătăţii, Olivier Veran, a explicat motivele schimbării.

“Autoritatea naţională pentru sănătate a decis că, începând de astăzi, toate vaccinurile disponibile în Franţa, fie ele AstraZeneca, Pfizer sau Moderna, au o eficienţă care care se califică drept impresionantă şi toate protejează persoanele împotriva formelor grave de COVID.”, a declarat Veran, potrivit BBC. 

Vaccinul

AstraZeneca s-a dovedit a fi eficient

Datele din Marea Britanie au demonstrat că vaccinul este foarte eficient în prevenirea formelor grave ale bolii şi a decesului. Nigeria urmează să primească aproape patru milioane de doze din vaccinul AstraZeneca marţi, în prima sa livrare din cadrul programului COVAX. Printre primii imunizaţi vor fi membrii personalului medical din prima linie.

Nigeria devine următoarea ţară vest-africană care beneficiază de programul COVAX, după Ghana şi Coasta de Fildeş. Guvernul intenţionează să vaccineze cel puţin 70% dintre nigerienii eligibili, cu vârste

mai mari de 18 ani, în patru faze, în următorii doi ani. Până în prezent, Nigeria a înregistrat mai mult de 150.000 de îmbolnăviri în aproape un an, şi aproape 2.000 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza virusului.

Ultimele stiri

Parteneri