miercuri, martie 29, 2023

Vaccinul AstraZeneca nu se mai folosește pentru vaccinarea persoanelor sub 60 de ani, în Filipine. Decizia a fost luată după ce cheagurile de sânge au fost admise pe lista efectelor secundare. 

Autorităţile din sănătate, din Filipine, au suspendat temporar joi utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele cu vârsta sub 60 de ani, după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a inclus pe lista efectelor secundare rare apariţia de cheaguri de sânge după vaccinare.

Te-ar mai interesa: OMS revizuiește recomandările de vaccinare împotri...

Directorul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din Filipine, Rolando Enrique Domingo, a declarat că în ţară nu au fost raportate astfel de cazuri de cheaguri de sânge. Până acum, statul filipinez a primit 525.600 de doze de vaccin anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, prin programul mondial COVAX.

În România, schema de vaccinare rămâne neschimbată, însă cei care au dezvoltat cheaguri de sânge după prima doză de AstraZeneca, vor primi alt ser la rapel.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private