joi, iunie 24, 2021

Vaccinul AstraZeneca. O femeie de 57 de ani, din Bulgaria, a murit la câteva ore după ce a fost vaccinată anti-Covid cu serul produs de AstraZeneca

Ministrul bulgar al sănătăţii, dr.Kostadin Anghelov,

a susţinut un briefing de presă, după ce premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a decis suspendarea imunizării cu vaccinul AstraZeneca.

Efect secundar sever la vaccinul AstraZeneca

“Doresc să vă ofer mai multe informaţii privind decizia de a opri imunizările cu AstraZeneca. Motivul este apariţia unui efect secundar sever, cu rezultat fatal pentru o femeie în vârstă de 57 de ani. Vaccinarea a fost efectuată, joi, la ora 12:00.

Femeia s-a întors acasă fără nicio problemă, însă spre seară, a început să se sufoce, a fost chemată ambulanţa, dar medicii nu au mai putut face nimic altceva,

decât să constate decesul”, a precizat Anghelov, adăugând că vaccinul administrat femeii nu face parte din lotul cu probleme.

“Femeia era supraponderală şi în anul 2005 a fost supusă unei intervenţii chirurgicale din cauza obstrucţiei arterelor coronare. Cu siguranţă nu a fost vorba despre formarea de trombi”, a adăugat dr.Anghelov. Urmează să se stabilească dacă decesul femeii are legătură cu administrarea vaccinului AstraZeneca.

Ultimele stiri

Parteneri