luni, martie 27, 2023

Vaccinul AstraZeneca, record de programări. Peste 100.00 de oameni intenționează să…

În doar 24 de ore, numărul programărilor pe platforma electronică pentru vaccinarea cu AstraZeneca a depășit 100.000 de persoane. Ora la care s-a atins numărul de 100.000 este 10:27.

Vaccinul AstraZeneca, record de programări. 10.000 de programări pe oră

Potrivit CNCAV, la doar opt ore de la deschiderea sesiunii de programare cu vaccinul AstraZeneca, peste 80.000 de oameni s-a u programat pentru vaccinare.

Te-ar mai interesa: Medic: șase modalități de a reduce riscul de apari...

„Ziua cu cele mai multe programări a fost ieri, dată la care, în doar opt ore de la deschiderea sesiunii de programare, peste 80.000 de persoane și-au exprimat opțiunea de ase vaccina. Totodată, platforma electronică pentru vaccinarea înregistrat peste 3,6 milioane de accesări. Ora de vârf fiind în intervalul orar 12:00-13:00, cu 470.000 de accesări. La acest moment, sunt înregistrate 9.323 de persoane programate la vaccinare, pentru 15 februarie. Dată la care va debuta campania de vaccinare cu AstraZeneca”, se arată în comunicatul CNCAV.

Programările pentru centrele în care este folosit acest vaccin au început ieri la ora 12:30. Astăzi, la ora 10.30, în platforma dezvoltată de STS s-au programat peste 100.000 de persoane pentru vaccinarea cu AstraZeneca, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

„Din totalul acestora, 54.454 sunt femei și 52.690 sunt bărbați. Media programărilor, în acest interval de timp,a fost de 4.464persoane programatepe oră (74 de înscrieri pe minut)”, se mai arată în comunicatul CNCAV.

Despre vaccinul AstraZeneca

Reamintim faptul că programarea pentru vaccinul AstraZeneca a început în data de 10 februarie. Și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie –6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie. Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, la nivel național vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare, dintre care 22 doar în capitală.

Te-ar mai interesa: Cum să-ţi atingi obiectivele în alimentație. Dr. B...

„Vaccinul produs de AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat de Comisia Europeană, după Pfizer BioNTech și Moderna .Vaccinul AstraZeneca se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a. Respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale”, transmite CNCAV.

Te-ar mai interesa: Anticiparea morții subite. Medicii pot detecta ace...

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute. Atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant. Cât și prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private