joi, martie 30, 2023

Vaccinul Covid contraindicații. Dr. Ion Ștefan, medic infecționist Spitalul Militar, a explicat care sunt categoriile de persoane în cazul cărora vaccinul Covid este contraindicat. În cazul unora e vorba de posibile reacții alergice, iar în a al altora nu a fost încă testat, așa că nu se știe exact ce reacții ar putea apărea. 

În ceea ce priveste categoriile exceptate de la vaccinare, medicul infectionist a precizat că e vorba de cei cu antecedente de alergii severe.

Te-ar mai interesa: VIDEO. Mărturii cutremurătoare ale unui îndrăgit a...

Vaccinul Covid contraindicații

„În afara lor, nu există alte contraindicații. Chiar și pentru cei cu diateze atopice (predispoziție a organismului la boli alergice, inflamatorii), nu există o contraindicație fermă, ei putând să facă acest vaccin. E o controversă legată de cei cu sindroame imuno-depresive, răspunul imunogen pentru aceștia ar putea să fie mai mic, dar nici așa nu e o contraindicație”, a explicat infecționistul.

În schimb, vaccinul rămâne contraindicat în cazul femeilor gravide și a celor care alaptează:
„Obținerea vaccinurilor a fost rapidă. S-au ars niște pași. Nu știm care este efectul asupra produsului de concepție, prin urmare ne abținem de la vaccinarea acestei categorii”, a declarat, Ion Ștefan pentru Realitatea.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: A crescut cu 16% incidenţa cazur...

De astăzi, începe activitatea de vaccinare anti-COVID-19 în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical, astfel încât se va ajunge în la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic, potrivit coordonatorului campaniei naţionale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Dr. Gheorghiță a mai precizat că astfel, se creează posibilitatea ca din a doua jumătate a lunii ianuarie să înceapă a doua etapă de vaccinare din strategie, destinată personalului din căminele rezidenţiale din centrele medico-sociale.

Te-ar mai interesa: Zodiile peste care dă norocul, în aprilie: li se s...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private