Sari la conținut

Cine vor fi românii vaccinați anti Covid între Crăciun și Revelion. Autoritățile au făcut marele anunț

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Vaccin anti-covid Pfizer

Vaccinul Covid în România. Primele doze de vaccin vor ajunge în țara noastră mai devreme decât am spera. Mai exact, peste doar câteva săptămâni. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că între Crăciun și Revelion vom avea vaccinul Covid în România. 

El a precizat că este vorba întâi de o tranșă simbolică de 10.000 de doze, care va fi orientată către secțiile de boli infecțioase. În primele trei luni vor avea prioritate la vaccinare cadrele medicale, persoanele instituționalizate și din grupele de risc, dar și cei care asigură funcționarea societății, iar imunizarea populației generale ar urma să înceapă în primăvară.

Vaccinul Covid în România

Astăzi ar trebui să fie finalizată lista celor aproximativ 900 de centre de vaccinare fixe, plus caravane mobile, depozitul central va fi la Institutul Cantacuzino, iar în țară sunt șase centre regionale, a declarat, la o televiziune, Nelu Tătaru.
”S-a ales varianta, să spunem, unor centre de vaccinare mai mari, cum ar fi Bucureştiul, ne gândim la Romexpo sau ne gândim la Arena Naţională.

Preconizăm ca la un centru mare cum este Arena Națională să fie în jur de 50 de cabinete de vaccinare, fiecare cabinet fiind deservit de doi asistenți medicali care vor face acel vaccin, având zone de așteptare. Când se dă acel chestionar, se obține un consimțământ informat, medicul verifică bolile concomitente, verifică o stare alergică, iar apoi o altă zonă, post-vaccinare, în care cel venit la vaccin va rămâne 15 minute, pentru a putea fi observat și evaluat,” a declarat Nelu Tătaru potrivit Rador. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel