Sari la conținut

O tănără a refuzat vaccinul Covid și a fost concediată. Motivul refuzului e că încerca să rămână însărcinată

dozele de vaccin AstraZeneca
Indemn pentru vaccinare al unui medic psihiatru

Refuzul de a face vaccinul Covid a fost motivul pentru care o tânără de 34 de ani, din New York, SUA a fost concediată. Tânăra încerca să rămână însărcinată și s-a temut că vaccinul i-ar putea afecta fertilitatea. 

Tânăra a refuzat vaccinarea pentru că încerca să devină mamă

Bonnie Jacobson lucra ca ospătăriță de la taverna Red Hook din New York, iar pe 22 februrie a fost concediată după ce a refuzat să se vaccineze. „Deși susțin vaccinul întrutotul și îi înțeleg importanța, cred că este o alegere foarte personală”, a scris Bonnie într-un e-mail trimis șefilor ei, care nu s-au lăsat impresionați și au dat-o afară, potrivit NBCNEWYORK.com. 

Billy Durney, proprietarul restaurantului, s-a scuzat spunând că are o nouă politică: toți angajații trebuie să fie vaccinați. Durney a mai precizat că vor fi exceptați de la regulament angajații cu motive medicale documentate sau motive religioase, în urma unei consultări a managementului restaurantului.

Tânără a spus că angajații au primit un e-mail de la conducerea restaurantului conform căruia vaccinarea este o cerință obligatorie și, când a spus că vrea să mai aștepte, a primit un e-mail prin care se spune: „Din acest moment sunteți concediată. Ne pare rău că ne despărțim. Dacă vă răzgândiți, vă rugăm să nu ezitați să ne anunțați. ”

Comisia federală pentru oportunități egale de angajare din SUA a declarat că angajatorii pot solicita angajaților să se vaccineze.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel