Sari la conținut

Registru cu persoanele care refuză vaccinul Covid. Ministru: ”E calea noastră de a ieși din pandemie”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Vaccin anti-covid Pfizer

Din cuprinsul articolului

Vaccinul Covid. Persoanele care refuză vaccinul Covid vor fi notate într-un registru, în Spania, registru la care vor avea acces toate statele Uniunii Europene.

Salvador Illa, ministrul Sănătății din Spania a explicat că informațiile stocate nu vor fi făcute publice către publicul larg sau către angajați. El susține că vaccinarea e cea mai bună metodă de a scăpa de pandemie și cu cât se vaccinează mai multe persoane, cu atât mai bine.

Într-un interviu acordat luni televiziunii La Sexta, Salvador Illa a subliniat că vaccinarea nu va fi obligatorie.

„Ce se va face este un registru, care va fi împărtășit cu partenerii noștri europeni … al acelor oameni cărora li s-a oferit vccinul și l-au respins pur și simplu”, a declarat ministrul, potrivit BBC.

„Nu este un document care va fi făcut public și va fi tratat respectând cu strictețe pentru protecția datelor.”

Vaccinul Covid

Illa a adăugat: „Cei care refuză tratamentul din orice motiv, vor fi notați în registru … ca să nu existe nicio eroare în sistem, să nu fi dat acelei persoane posibilitatea de a fi vaccinată. Este dreptul oricui să refuze imunizarea, chiar dacă noi credem că asta ar fi o greșeală. Imunizarea salvează vieți. E calea noastră de a ieși din pandemie”.

Potrivit unui sondaj recent, numărul cetățenilor spanioli care au spus că nu vor face vaccinul a scăzut la 28% de la 47% în noiembrie.

Spania este una dintre țările cele mai afectate de infecția cu noul coronavirus și a început, odată cu celelalte state ale Uniunii Europene, campania națională de vaccinare cu serul produs de Pfizer și BioNTech. De la începutul pandemiei de COVID-19, în statul iberic au murit peste 50 de mii de persoane, iar peste 1,8 milioane s-au infectat. Autoritățile regionale au fost împuternicite să impună restricții locale, în funcție de particularitățile situației sanitare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel