vineri, martie 5, 2021

Vaccinul Covid. Persoanele care refuză vaccinul Covid vor fi notate într-un registru, în Spania, registru la care vor avea acces toate statele Uniunii Europene.

Salvador Illa, ministrul Sănătății din Spania a explicat că informațiile stocate nu vor fi făcute publice către publicul larg sau către angajați. El susține că vaccinarea e cea mai bună metodă de a scăpa de pandemie și cu cât se vaccinează mai multe persoane, cu atât mai bine.

Într-un interviu acordat luni televiziunii La Sexta, Salvador Illa a subliniat că vaccinarea nu va fi obligatorie.

„Ce se va face este un registru, care va fi împărtășit cu partenerii noștri europeni … al acelor oameni cărora li s-a oferit vccinul și l-au respins pur și simplu”, a declarat ministrul, potrivit BBC.

“Nu este un document care va fi făcut public și va fi tratat respectând cu strictețe pentru protecția datelor.”

Vaccinul Covid

Illa a adăugat: „Cei care refuză tratamentul din orice motiv, vor fi notați în registru … ca să nu existe nicio eroare în sistem, să nu fi dat acelei persoane posibilitatea de a fi vaccinată. Este dreptul oricui să refuze imunizarea, chiar dacă noi credem că asta ar fi o greșeală. Imunizarea salvează vieți. E calea noastră de a ieși din pandemie”.

Potrivit unui sondaj recent, numărul cetățenilor spanioli care au spus că nu vor face vaccinul a scăzut la 28% de la 47% în noiembrie.

Spania este una dintre țările cele mai afectate de infecția cu noul coronavirus și a început, odată cu celelalte state ale Uniunii Europene, campania națională de vaccinare cu serul produs de Pfizer și BioNTech. De la începutul pandemiei de COVID-19, în statul iberic au murit peste 50 de mii de persoane, iar peste 1,8 milioane s-au infectat. Autoritățile regionale au fost împuternicite să impună restricții locale, în funcție de particularitățile situației sanitare.

Ultimele stiri

Parteneri