miercuri, martie 22, 2023

Tulpina indiană de coronavirus are mutații deja testate în cadrul studiilor pe vaccinul Pfizer, susține cofondatorul BioNTech. Ugur Sahin s-a declarat încerzător că serul, pe care compania sa l-a dezvoltat împreună cu Pfizer, protejează și de tulpina indiană. 

Încă testăm varianta indiană, dar varianta indiană are mutații pentru care am testat deja și pentru care vaccinul nostru funcționează, așa că sunt încrezător. Vaccinul este făcut inteligent și sunt convins că va rezista acestei mutații. Dacă trebuie să îl facem mai bun, o vom face, așa că nu sunt îngrijorat”, a spus Ugur Sahin.

Te-ar mai interesa: Cancer colorectal. Trebuie evitate cu orice preț a...

Răspunsul imun scade în timp

În opinia lui, Europa va atinge imunitatea de turmă în iulie, cel târziu în august, când vaccinarea va fi atins aproximativ 70% din populație.

Biotehnologia studiază, de asemenea, siguranța vaccinului său asupra copiilor, a spus Sahin, care a subliniat că numai atunci când vor fi date complete se va recomanda vaccinarea în cazul lor.

În ceea ce privește durata protecției imune, Sahin a precizat că datele privind persoanele vaccinate arată că răspunsul imun scade în timp și că o a treia doză va fi probabil necesară între 9 și 12 luni după prima, și din nou periodic la 12 luni. -18 luni.

Te-ar mai interesa: Cutremur în Ministerul Sănătăţii! Un înalt funcţio...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private