luni, august 15, 2022

Val de căldură cu consecințe grave asupra populației. Gabriela Băncilă a vorbit despre diferențele mari de temperatură dintre zi și noapte, care provoacă un stres termic organismului.

„Aceste diferențe foarte mari de temperatură între zi și noapte caracterizează mai frecvent sezoanele de tranziție. Și în primăvară, în timpul nopții, pentru că durata nopții este mai lungă, atmosfera are timp să se răcească, ia ulterior insolația să își spună cuvântul.”, a explicat Gabriela Băncilă.

Te-ar mai interesa: Mesaje Sfânta Maria 2022. Cele mai frumoase urări ...

„Abia recent marcăm începutul verii astronomice, motiv pentru care durata de strălucire a soarelui, adică insolația o să aibă suficient timp să își spună cuvântul. (…)

O să ajungem să înregistrăm diferențe mari între temperaturile din cursul nopții, în mod frecvent, în aceste zile, ca urmare a pătrunderii unei mase de aer mai rece în zona Capitalei, fie că vorbim despre periferie sau despre centru, temperaturile nu au scăzut sub 12 grade, pentru ca în orele amiezii să vorbim despre 35 de grade.”, a continuat Gabriela Băncilă pentru DCnews.

„Acestea sunt diferențe destul de mari și cred că ar trebui să ne bucurăm de aceste diferențe pentru că ele fac ca nivelul de suportabilitate să fie destul de acceptabil.”

Te-ar mai interesa: Ce spunea Arsenie Boca despre Maica Domnului: NU f...

„În momentul în care o masă de aer foarte caldă stagnează mai multe zile deasupra unei suprafețe, diferențele dintre noapte și zi se reduc, precum și intervalul de timp în care temperatura din 24 de ore, se situează peste 30 de grade.”

afectat de caniculă

Val de căldură cu consecințe grave asupra populației

„Sunt anumite servicii meteorologice care avertizează producerea unui val de căldură cu consecințe grave asupra populației prin temperaturile medii.”, a mai relatat Gabriela Băncilă.

Te-ar mai interesa: De vorbă cu Gabriela Vasilescu, make-up artist. Sf...

„Să ne imaginăm o zi în care, la ora 10, temperatura atinge 30 de grade și până spre orele 22-23 se menține peste această valoare, pentru ca ulterior, în contextul unei mase de aer care persistă, să aibă o scădere lentă, iar acea temperatură minimă de 20 de grade, care ar consemna o noapte tropicală, să se înregistreze preț de o oră sau o oră și jumătate, pe la orele 5 sau 6 AM, când răsare soarele.”

Te-ar mai interesa: De ce e bine să mănânci porumb fiert. Este o minun...

„Deci imaginați-vă că tot acest val semnificativ cu temperaturi peste 30 de grade, în decursul a 24 de ore, nu face altceva decât să producă adevăratul stres termic asupra organismului, pentru că nu ne putem odihni, nu ne putem relaxa, nici măcar pe timpul nopții.

Mai mult decât atât, în marile aglomerări urbane, în timpul nopții, blocurile, clădirile, radiază căldura acumulată peste zi, nu în cursul a 2-3 ore după-amiaza, si pe parcursul a 12-13 ore, cu valori de peste 30 de grade.”

Te-ar mai interesa: Viața unei zodii se schimbă radical. Astrolog: Mar...

„Aceste nuanțe sunt foarte importante în momentul în care suntem atenți la prognoza meteorologică, pentru că 35 de grade, preț de 10-20 de minute, față de 35 de grade în decurs de 2 ore, cu o creștere lentă, urmată de o scădere lentă, produc un disconfort diferit.”, a concluzionat Gabriela Băncilă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private