vineri, mai 27, 2022

Medicul Valeriu Gheoghiță a vorbit despre ridicarea restricțiilor în contextul pandemic actual, când valul 5 este în creștere. Coordonatorul campaniei de vaccinare a fost intrebat dacă putem „împrumuta” modelul din Marea Britanie.

Marea Britanie ia în considerare ridicarea restricțiilor anti-COVID. în ciuda situației epidemiologice. Ce spune Valeriu Gheorghiță despre această decizie? Va fi posibilă și în România?

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

Potrivit medicului, România nu ar face față unei asemenea decizii. Renunțarea la restricțiile anti-COVID ar pune o presiune imensă asupra sistemului medical, iar acoperirea vaccinală nu este suficientă pentru această măsură, notează idevice.ro.

Valeriu Gheorghiță, despre ridicarea restricțiilor

„Probabil că vă referiți la Marea Britanie, care anunță, din 27 ianuarie, ridicarea tuturor restricțiilor. Aș vrea să facem o caracterizare: Marea Britanie are la populația vulnerabilă peste 90%, chiar 95% rată de vaccinare; au în momentul de față o rată de administrare a dozei de booster de peste 60%.

Așa încât COVID-19, prin varianta Omicron, a devenit în Marea Britanie, într-adevăr, o infecție virală ușoară, fără impact la nivelul sănătății individuale, dar și la nivelul sănătății colective, și atunci, din acest punct de vedere, da, se poate justifica o astfel de măsură.

Te-ar mai interesa: 27 mai, Sfântul Ioan Rusul. Rugăciunea extrem de p...

Dar, de la un anumit moment încolo, vom vedea că fiecare țară va adopta măsurile care se potrivesc situației epidemiologice, care nu mai este neapărat caracterizată de numărul foarte mare de cazuri, ci, realmente, de impactul pe care infecția îl are la nivelul comunității.

Nu cred că e situația României, cu 75% populație nevaccinată la peste 80 de ani; riscul ar fi mult prea mare și nu cred că cineva poate să își asume un asemenea impact în ceea ce privește spitalizarea și decesele.

Te-ar mai interesa: Dan Negru, critici dure dup moartea unei mari pers...

Așa cum am spus, îi invităm la vaccinare, în mod deosebit, în prima etapă, pe cei care au afecțiuni cronice, aici incluzând obezitate, diabet, boli cardiovasculare, afecțiunile oncologice de natură hematologică sau de organe solide, bolile cronice renale, bolile de plămâni, malformațiile; toate aceste condiții pot să crească riscul de formă severă chiar în cazul copiilor. Tocmai de aceea, ne dorim să protejăm mai bine oamenii, cei vulnerabili, în fața formelor grave de îmbolnăvire, a riscului de spitalizare și de deces”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Te-ar mai interesa: Pepenele roșu: Beneficii și curiozități surprinzăt...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private