miercuri, august 10, 2022

Săptămâna ce tocmai s-a încheiat a înregistrat o scădere dramatică a numărului de persoane care au decis să se vaccineze. Duminică s-au vaccinat aproximativ 54.000 de persoane, în comparație cu 101.000  cu o duminică în urmă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat cu această ocazie că cei care și-au dorit să se vaccineze au făcut-o deja, iar cei de acum sunt din categoria persoanelor ezitante. Valeriu Gheorghiță a subliniat cu această ocazie că este momentul ca autoritățile să găsească o modalitate să ii determine pe cei ezitanți să se vaccineze și ei.

Te-ar mai interesa: Primul ajutor în caz de înec. Medic român: După 4-...

Ajungem la segmentul de populație ezitant

„Nu cred că este o inhibare a apetitului, din câte știm se estima de la început cam o treime din oameni erau hotărâți să se vaccineze, o treime sunt ezitanți și o treime nu doresc, cred că acum ajungem în segmentul de populație ezitant.

Experiența din ultimele zile cu centrele mobile arată că sunt oameni mulți care doresc să se vaccineze, pentru unii vaccinul este la distanță, nu a ajuns vaccinul pe strada lor.

De aceea este importantă o abordare complementară a campaniei de vaccinare prin care să diversificăm activitatea mai ales în mediul rural și anume fie să mergem cu echipe mobile sau să organizăm maraton în localitatea respectivă, și implicarea medicilor de familie. Sunt cel puțin trei mijloace”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Te-ar mai interesa: Masacrul de la Bucov. Psihiatrul Gabriel Diaconu: ...

Un concept pe care coordonatorul campaniei de vaccinare dorește să îl pună în aplicare este „Orașul vaccinează satul”, prin care cadre medicale din mediul urban să meargă o dată sau de două ori pe săptămână în mediul rural pentru a ajuta la facilitarea procesului de vaccinare.

„Mai avem un concept pe care ne gândim să îl operaționalizam. Este <Orașul vaccinează satul.>Oamenii din rural au încredere în medicii de la oraș, acesta este conceptul.

Te-ar mai interesa: Horoscop bani. Zodii care se îmbogățesc în următoa...

Îmbinând conceptul de solidaritate și încrederea putem să asigurăm, de aici înainte va fi o evoluție ondulantă a numărului de persoane care se vor vaccina în fiecare zi.

Oamenii trebuie să înțeleagă că se pot prezenta în continuare la centrele de vaccinare fără programare, sunt unii care nu cunosc că este posibil acest lucru, putem să aprovizionăm centrele și să nu mai fie oameni refuzați”, a adăugat medicul.

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: Nu mai pot cu subiectul cu iodura de...

Trebuie să atingem imunitatea de grup, iar acest lucru este posibil doar prin vaccinare

„Nu trebuie să uităm conceptul de imunitate de grup, colectivă care se obține prin vaccinare dar se adaugă și prin boală naturală.

Avem peste un milion de persoane care au fost infectate și vindecate. Probabil că sunt de cel puțin două ori până la 5 ori mai multe cazuri în mod real care au trecut prin această infecție, fără simptome, probabil că imunitatea de grup în Romania este începând de la 30% până la pe la 45% și asta explică evoluția epidemiologică, a declarat Gheorghiță pentru Digi24.

Te-ar mai interesa: Scandalul pastilelor cu iod. Rafila reacționează: ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private