miercuri, ianuarie 19, 2022

Deși fiecare persoană își riscă sănătatea în cazul infectării cu virusul SARS-CoV-2, anumite afecțiuni preexistente pot crește riscul de dezvoltare a formelor grave, care necesită spitalizare.

Diabetul zaharat, se pare, este o afecțiune care îi face pe pacienți să fie extrem de vulnerabili în fața infecției Covid-19.

Astfel, medicii recomandă persoanelor care suferă de această afecțiune să administreze vaccinul anti-COVID cât mai repede posibil.

Te-ar mai interesa: Acești copii au prioritate la imunizare, susțin sp...

Persoanele cu diabet sunt mai vulnerabile la infecția cu virusul

Persoanele cu diabet zaharat sunt extrem de vulnerabile la infecţia cu SARS-CoV-2 şi de aceea au indicaţie de a se vaccina împotriva COVID-19, spune doctorul Valeriu Gheorghiţă, şeful campaniei naţionale de vaccinare anti-coronavirus, comunică RADOR.

De Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului, docotrul Gheorghiţă a amintit că dintre cele peste 51.000 de persoane decedate în România, în urma infecţiei cu SARS-CoV-2, peste 93% aveau cel puţin o boală cronică asociată, în 71% dintre cazuri fiind vorba de o boală cardiovasculară, iar pe locul doi diabetul zaharat, în proporţie de peste 30% dintre cazuri.

Te-ar mai interesa: Atenție, părinți! Simptomele Omicron la copii. Ave...

Diabetul, tot mai frecvent

Tot mai mulţi tineri din România ajung să fie depistaţi cu diabet – arată datele centralizate la nivel naţional. De vină sunt obezitatea, alimentaţia nepotrivită şi sedentarismul.

Ieri a fost marcată Ziua mondială de luptă împotriva diabetului. Se urmăreşte creşterea gradului de conştientizare asupra acestei afecţiuni cu care sute de milioane de oameni la nivel mondial trăiesc în fiecare zi. În judeţul Sălaj sunt 15.000 de persoane care suferă de o formă de diabet zaharat.

Te-ar mai interesa: Alimentul care răspândește cancerul în tot organis...

Cele mai multe cazuri de diabet sunt semnalate la persoane vârstnice, dar boala afectează şi tot mai mulţi tineri, potrivit medicilor de familie și reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sălaj.

Conform medicilor sălăjeni, de vină pentru numărul mare de persoane care suferă de diabet este alimentația nesănătoasă, stresul, dar și lipsa mișcării, inclusiv în rândul tinerilor.

Te-ar mai interesa: De ce lipsesc testele de salivă din școli? Ioana M...

Autoritățile medicale sunt îngrijorate, mai ales că diabetul este o boală care afectează inclusiv adolescenți, fiind nevoie de campanii de informare pe linia prevenirii bolilor.

Potrivit medicilor de familie, sfaturile primite în cabinetele medicale sunt ignorate în cele mai multe cazuri,  mai ales de către tineri şi sunt respectate abia atunci când boala își face simțită prezenţa.

Te-ar mai interesa: Alimente care curăță rinichii și ceaiuri care dizo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private