marți, noiembrie 30, 2021

Varianta Delta a devenit dominantă în România, susțin experții în sănătate. Valul 4 se face deja simțit, săptămâna trecută raportându-se cu 50% mai multe cazuri de infectare față de intervalul anterior. Campania de

Te-ar mai interesa: Sfântul Andrei, tradiții, obiceiuri și supersitiți...

vaccinare, de asemenea, este în continuă scădere.

Numărul pacienților care necesită spitalizare crește constant. Deoarece este mult mai contagioasă, varianta Delta este o adevărată amenințare pentru sistemul sanitar. Săptămâna trecută, numărul persoanelor internate la terapie intensivă s-a dublat.

Valul 4 se face simțit în România

Record negativ în campania naţională de vaccinare anti-COVID-19: doar 3.261 de persoane au făcut în ultimele 24 de ore prima doză sau serul în doză unică. Este cel mai scăzut nivel din acest an, cu excepția primelor zile din ianuarie, nelucrătoare, anunță

Te-ar mai interesa: Noi restricții vor fi adoptate în perioada următoa...

RRA, potrivit Rador.

Ritmul imunizării este în continuă scădere, în timp ce numărul noilor infectări a crescut din nou în această săptămână cu 50% față de intervalul anterior şi s-a dublat în comparație cu datele de acum două săptămâni.

Dacă la sfârșitul lui iulie și începutul lunii în curs se înregistrau, în medie, 150 de cazuri noi, ieri s-a trecut de 400 de diagnosticări în 24 de ore, pentru prima dată în această vară.

Evoluția situației epidemiologice în ultima săptămână

Doar luni a fost raportat un bilanț sub 200 de cazuri, apoi cifrele s-au menținut constant, peste 300, cu un vârf

Te-ar mai interesa: 39 de români vor ajunge în România mâine, din Afri...

de 408 înregistrat sâmbătă. Situația este similară cu cea de la sfârșitul lunii mai, pe finalul valului trei al epidemiei, din primăvară. Crește constant și numărul pacienților cu coronavirus care au nevoie de internare.

Dacă la 1 august figurau puțin peste 400 de cazuri de COVID-19 în spitale, în prezent sunt aproape 750, iar la terapie intensivă numărul este, de asemenea, aproape dublu, de la aproape 60 în urmă cu două săptămâni la 112 ieri.

În România, tulpina Delta a coronavirusului, mai ușor transmisibilă, încă este majoritar întâlnită la persoane care au călătorit sau care au intrat

Te-ar mai interesa: Alimente cu efect antiviral. Nutriționist: Ajută l...

în contact cu cineva care a călătorit, dar nu mai este mult până la transmiterea comunitară, preciza zilele trecute doctorul Adriana Pistol de la INSP.

Specialiștii subliniază că vaccinarea este eficientă și împotriva acestei variante și reiau îndemnurile către populație să se imunizeze pentru a evita formele grave ale bolii și riscul de deces. Însă ritmul campaniei naționale de imunizare continuă să scadă. Numărul persoanelor nou vaccinate în cursul acestei săptămâni a fost cu peste 7.300 mai mic față de intervalul anterior.

Te-ar mai interesa: Top 6 alimente care luptă împotriva cancerului și ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri