Sari la conținut

Valul de viroze aglomerează camerele de gardă ale spitalelor. Cele mai comune simptome ale infecţiilor respiratorii

Sursă foto: Spitalul Județean Constanțța, Serviciul UPU

Mii de pacienţi cu infecţii respiratoriiîn special copii – s-au prezentate în primele zile din 2024 la UPU şi în camerele de gardă ale spitalelor din România. Cele mai aglomerate sunt unitățile de pediatrie și cele de boli infecțioase.

Valul de gripă și viroze i-a adus pe mulți români la spital, iar cea mai mare problemă este în spitalele de pediatrie. Medicii se plâng că se găsesc foarte greu paturi pentru copiii care au mare nevoie de internare.

La Spitalul Marie Curie cei mai mulți copii au avut nevoie de ajutor chiar în prima zi din an. Pe 31 decembrie s-au înregistrat 167 de cazuri, pe 1 ianuarie – 253, iar pe 2 ianuarie – 141 până la ora 16.00.

cancerul a dat simptome de gripa
sursa foto: doctorulzilei.ro

Și la Institutul Mama şi Copilul au fost multe prezentări la urgenţă, comparativ cu zilele normale pentru începutul de an. Astfel, s-au înregistrat între 140-160/zi de prezentări la UPU în ultimele zile, pacienţii având o patologie predominant respiratorie: de la banale viroze, la insuficiențe respiratorii complicate, gripă, infecții cu virus sinciţial respirator sau COVID-19.

Aglomerată este şi Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Grigore Alexandrescu, precum și camera de gardă de la Spitalul Victor Gomoiu, unde medicii au cerut chiar închiderea temporară a camerei de gardă pentru că le lipesc peste 70 de asistente şi peste 20 de infirmiere.

Cele mai comune simptome ale infecţiilor respiratorii

Potrivit specialiştilor citaţi de Antena 3, anul acesta virozele sunt mai agresive, iar gripa pare că dă forme mai severe de boală, apare tusea care persistă multe zile, dar şi raguşeala până la pierderea vocii.

Cele mai comune simptome cu care se confruntă copiii în această periodă sunt: roșu în gât, febră mare, tuse, amigdalită, bronşită, bronşiolită, gripa A, B sau VRS.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel