Sari la conținut

Vampirii energetici sau emoționali. Cine sunt și cum să te ferești de ei

vampiri energetici
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum poți să identifici vampirii energetici

Vampirii energetici sau emoționali. Cine sunt și cum să te ferești de ei.

Fiecare dintre noi a întâlnit, măcar o dată în viață, oameni care ne-au făcut ne simțim hărtuiți sufletește, nesiguri, obosiți, deprimați, chiar neputincioși. Sunt așa numiții vapiri energetici. Psihologii au numit aceste tipologii de oameni „vampiri emoționali”, pentru că pur și simplu îi storc de energie pe cei din jurul lor.

Vampirii energetici. Cum îi recunoști

Vampirii emoționali te storc în mod constant de energie prin atitudinea lor. Cu toate acestea, nu îi recunoști de la început, pentru că, de obicei, sunt atrăgători, au harul de a-ți intra pe sub piele, au abilitatea de a se transforma cu ușurință în ceea ce vrei tu să vezi la ei

Sunt persoane care par altfel decât ceilalți și, într-o anumită măsură chiar sunt, doar că nu într-un sens pozitiv! Sunt persoane toxice, care te transformă negativ. Cum se întâmplă acest lucru? Ei bine, ajungând lipsit de energie, fără să fii conștientă, poți deveni chiar tu un vampir energetic în preajma persoanelor pozitive.

Iată cinci semne care îți arată că stai lângă un vampir energetic, conform Psychology Today.

  • Starea de spirit ți se schimbă brusc și te simți ca într-o cădere liberă.
  • Simți nevoia să mănânci în plus, pentru confort emoțional.
  • Te simți anxios, deprimat, înnegurat.
  • Te simți neputincios și adesea ai dureri de cap.
  • Cași mereu și îți simți pleoapele grele de parcă te pregătești pentru ora de somn.

Cine sunt oamenii toxici și cum să te ferești de ei

Există oameni slabi din punct de vedere psihologic, cu resurse atât de infime, încât nu se pot hrăni energic pe ei înșiși.Sunt oamenii narcisiști, sau posesivii, sau cei care par mereu victime, sau vorbăreții, sau cei care se plâng mereu de câte ceva.

Acești oameni simt nevoia să-și încarce bateriile din contul altora. Iar pentru asta, trebuie să provoace o explozie de energie la cei din jurul lor. Când ne aflăm lângă acești oameni, inconştient cedăm energia și puterea atunci când explodăm emoțional. Se întâmplă în momentul în care suntem supărați, înfuriați, răniți sau simțim nevoia să ne apărăm.

Iată de ce vampirii energetici recurg mereu la provocări și manipulare.

Probabil ai observat că în comunicarea cu unii oameni ei te aduc până la limită, iar după ce ți-ai ieșit din fire, se calmează imediat.

O bună parte din situațiile neplăcute de acest gen ar putea fi aplanate prin simpla conștientizare a acestui fapt și prin acțiuni corespunzătoare.

  • Când cineva începe să-și verse amarul asupra ta, învață să pui capăt acestei tentative. Asta îți stă în puteri.
  • Dacă nu-l poți opri, trage concluziile și data viitoare la propunerea de a vă vedea, spune un „NU” ferm.
  • Revizuiește-ți forțele vitale. Câtă energie cheltuiești? Când și cum o acumulezi? Cât de calitativă este sursa energiei pe care o acumulezi? Ai o resursă bună? Sau trăiești mereu cu bateria încărcată doar la nivelul de 5% și orice neplăcere te dezorientează? În acest caz nu este vorba despre vampirism, ci de incapacitatea ta de a-ți gestiona puterile.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel